-
-
-
Domaine de Bellevue - Jérôme BretaudeauGabbro “Clos des Bouquinardières”€ 23,50
Wijn
Domaine de Bellevue maakt de meest geniale wijnen van Melon de Bourgogne, beter bekend als Muscadet. Ook worden er op kleine schaal blauwe druiven verbouwd, waar dan deze V Sens van gemaakt wordt. Een blend van oerklassieke Cabernet Franc en Merlot druiven in een idem oerklassieke vinificatie vervaardigd tot…… oerwijn.
Geur en smaak
Geuren van wit fruit, groene appel en wat bloesem met een rinse, frisse start in de smaak en een mineralige structuur. Ziltig toontje in de smaak en een fijne lengte.
Wijnspijs
Heerlijk bij oesters. Gewoon geweldig. Vongole op het menu? Mosselen zonder poespas? Gabbro uit de koeling sil vous plait. -
Domaine de Bellevue - Jérôme BretaudeauV Sens – MMXIX€ 27,50
Wijn
Domaine de Bellevue maakt de meest geniale wijnen van Melon de Bourgogne, beter bekend als Muscadet. Ook worden er op kleine schaal blauwe druiven verbouwd, waar dan deze V Sens van gemaakt wordt. Een blend van oerklassieke Cabernet Franc en Merlot druiven in een idem oerklassieke vinificatie vervaardigd tot…… oerwijn.
Geur en smaak
Stuivend rood fruit met een stenig geurtje door een waanzinnige mineraliteit. Bosaardbei en groene kruiden als tijm wisselen af met puur braamfruit in finesse. Wow.
Wijnspijs
Heerlijk bij een kaasplateau met geitenkaas, bij rillettes en kruidig gevogelte. Waanzinnig bij couscous -
Les Pierres ÉcritesCremant de Loire – Les Pierres en Bulles€ 19,95
Wijn
Werkelijk een pareltje. Les Pierres en Bulles is een Cremant uit het dorpje Montlouis aan de Loire en wel één van de meest elegant mogelijke stijl. Gemaakt volgens de Methode Traditionelle, zoals ook Champagne gemaakt wordt. In feite houd dit in dat er twee gistingen op fles hebben plaatsgevonden. Zo krijgt een mousserende wijn een mousse die fijner in de wijn is opgenomen en een fraai geheel is. Proost!
Geur en smaak
Crisp frisse structuur, groene appel, citrus en een mooie cleane smaak. Fijne bubbels op de tong en een opschonende structuur. Wow.
Wijnspijs
Bijzonder fijne Cremant bij oesters en zo clean en strak dat een ceviche perfect combineren zal. Ook perfect als aperitief en om het palet mee op te schonen bij de spoom. -
Florian Roblin VigneronChamp Gibault – Rouge – Coteaux de Giennois€ 19,95
Wijn
Florian is een zeer getalenteerde wijnmaker. Hij heeft zich benoorden van Sancerre, dus stroom afwaarts, laten wortelen. In de jonge appellatie Giennois ontstaan prachtige, fijne en elegante wijnen. Witte gemaakt van 100% Sauvignon blanc en de rode Champ Gibault = “Passe-tout-grains”, zoals ze dat in de Bourgogne noemen: De blend van Pinot Noir en Gamay. Fruitgedreven, intrinsiek ipv geweld.
Geur en smaak
Stuivend fruit in de geur, geef ‘m maar wat lucht. Aardbei en aardse tonen met bosbes, kruidigheid en in de smaak aangename vulling, maar vooral finesse en sap. Less is more!!
Wijnspijs
Hemels bij gevogelte, kalfsvlees, gevulde portebello en tonijnsteak. -
Domaine des BeriolesMille Pattes€ 14,95
Wijn
In een bijzondere, verre uithoek van de Loire ( nóg 1 ½ uur naar het zuiden rijden vanuit Sancerre ) is Saint Pourcain te vinden. Een ideaal gebied voor Cool Climat viticultar, fraisscheur en finesse spat uit je glas . 100% Gamay. Mocht je de druif in kwestie niet kennen, dan zal de bel rinkelen bij “het merk” Beaujolais. Hier worden alle rode wijnen van de Gamay gemaakt. Karakter ten top.
Geur en smaak
Rood fruit met braam, frambozen, tikje kruiderij met laurier. Zwarte olijven en cacaodoppen. Tikje zoete kers. Sappig en fris fruit.
Wijnspijs
Smakelijk bij hapas en tapas, tartaar of steak van tonijn, of gewoon lekker even onderuit, in je zwembroek. 😉 -
Domaine de BeriolesTresaille€ 18,95
Wijn
Daar zijn we weer met een wijn uit de categorie “vergeten druiven”. Aan bod komt de Tressallier, lokale top rakker met vieve wijnen in subtiele, frisse, schone en elegante stijl. Domaine des Berioles verbouwd de druiven al sinds 1976 volgens de klassieke en duurzame wijnbouw methode. Biologisch dynamisch.
Geur en smaak
Gulle geur met geel fruit, bloesem, appel en rijk rijpe geur van compote. De smaak zet crisp fris in met appel-schil en kratten val citroen en limoen
Wijnspijs
Heerlijk glas bij een frisse salade, perfect bij ceviche en zo gaaf bij oesters en andere schelpjes. Ook een topcombi met geitenkaas. Cheers. -
Le Pas Saint MartinLa Pierre Frite€ 16,95
Wijn
Godendrank. Goede wijn is niets minder dan dat. Er zijn zoveel rassen van druiven waar leuk spul, of een vermakelijk sapje van gemaakt kunnen worden, maar er zijn er een paar die een gigantische diversiteit aan wijnstijlen, een heerlijke slok “boeiend” en een crimineel fraaie lekker om den smoel kunnen veroor-zaken. Pierre Frite is pure terroir expressie die de fles heeft bereikt.
Geur en smaak
De mineraliteit spat ervan af en de elegantie is werkelijk onder de kurk de fles in gepropt. Kan niet anders.Groene appel, rins, citroen, crisp, strak, mineralig, elegant, amandel spijs en wat een lengte.
Wijnspijs
Ligt er een frisse salade op de loerrrr? Is er een ceviche onderweg? Zijn de oesters of andere schelpjes aangerukt? Schakel dan naar “Pierre Frite” Doen!! -
Le ColombierLe Colombier€ 12,50
Wijn
De Touraine is een regio aan de noordwestkust van Frankrijk en onderdeel van de Loire Delta. Er staan immens veel verschillende druivenrassen aangeplant, maar van de sauvignon wordt de regionale koningsdrank vervaardigd. Diverse stroomopwaarts gelegen gemeenten, zoals Sancerre en Menetou Salon maken de meest geniale, mineralige stijl sauvignons ter wereld. Deze Le Colombier is er het kleine zusje bij.
Geur en smaak
Stuivende geuren van citrus, groene appel, bloesem en asperge. Frisse inzet met sappige smaak en een enorm schone, aangename lengte.
Wijnspijs
Fantastisch bij geitenkaas, frisse salades en visgerechten, maar hoe waanzinnig bij mosselen & oesters -
Florian RoblinChamp Gibault – Coteaux de Giennois Blanc€ 18,95
Wijn
Florian Roblin is een zeer getalent-eerde wijnmaker die eerder gewerkt heeft bij Francois Villard – topwinery in de Rhône. Daarna werkte hij bij Mellot in Sancerre. Daar ontdekte hij zijn liefde voor het verbouwen van Sauvignon Blancs. Giennois heeft nog maar een paar jaar de eigen naam als appellatie voor wijnherkomst verdient en staat dus nog ver in de schaduw van – de buurgemeentes – Sancerre en Pouilly Fumé. Wel is de stijl sterk met deze bekende wijnen te vergelijken. Mineraliteit ten top.
Geur en smaak
Strak frisse structuur met een aromatisch karakter. Citrus, groene appel en grapefruit. Grassig en groene kruiden. Verkwikkende klassewijn.
Wijnspijs
Hoogwaardige begeleider van asperge en geitenkaas. Heerlijke aperitiefwijn of bij de lunch met een frisse salade. -
Alpha Loire Domaines - Artizan du vinLe Sauvignon€ 14,95
Wijn
Én daar is de nieuwe jaargang van de topvondst van ’t vorige seizoen. Alpha “Le Sauvignon” is kleinschalig, biologisch vervaardigde Sauvignon uit de Touraine appellatie, maar met het karakter van top wijn, door de juist ingezette knowhow van jonge growers & vinificateurs.
Geur en smaak
Fris, slank, elegant en verkwikkend. Wow wat een gaaf glas Sauvignon. Uitermate expressief met citrus-vruchten, appel, grapefruit, grassige aroma’s en ja: De kenmerkende groene stijl die “SB” aan Sancerre doet denken.
Wijnspijs
Fantastische, klassieke combi naast geitenkaas, visgerechten, schaal- en schelpdieren. Dan komt het mineralige karakter echt top tot zijn recht. -
Pierre-Henri GadaisVendange Nocturne – Melon Blanc€ 12,50
Wijn
We kennen deze Melon beter als de Muscadette druif. Dit druifje geeft frisse citrusgeuren met een dito smaak. Crisp frisse wijn gewenst? At your service. De naam “Vendange Nocturne” verwijst naar het oogstmoment. De druiven zijn ’s nachts binnengehaald om zo de frisse karakteristieken optimaal te behouden. De rijping vond plaats op zijn “lie”. Dit zijn de gisten, waarmee eerst de vergisting op gang kwam. Door die Lie rijping krijgt de wijn een licht ziltig toontje en een klein vetje in de smaak. Super elegant.
Geur en smaak
Fijne geuren van citrus, groene appel en een licht toetsje bloesem. Verder wat groene kruiden en een smaak die crispfris, opschonend is, maar ook een zilt en mollig toontje kent.
Wijnspijs
Zulke wijnen zijn fantastisch bij oesters, venusschelpjes en kreeft, maar ook heerlijk bij een salade, een aperitiefmoment en gerechten met witvis. Of samen bij maanlicht. Enjoy.