Florian Roblin

Champ Gibault – Coteaux de Giennois Blanc

Wijn
Florian Roblin is een zeer getalent-eerde wijnmaker die eerder gewerkt heeft bij Francois Villard – topwinery in de Rhône. Daarna werkte hij bij Mellot in Sancerre. Daar ontdekte hij zijn liefde voor het verbouwen van Sauvignon Blancs. Giennois heeft nog maar een paar jaar de eigen naam als appellatie voor wijnherkomst verdient en staat dus nog ver in de schaduw van – de buurgemeentes – Sancerre en Pouilly Fumé. Wel is de stijl sterk met deze bekende wijnen te vergelijken. Mineraliteit ten top.
 
Geur en smaak
Strak frisse structuur met een aromatisch karakter. Citrus, groene appel en grapefruit. Grassig en groene kruiden. Verkwikkende klassewijn.
 
Wijnspijs
Hoogwaardige begeleider van asperge en geitenkaas. Heerlijke aperitiefwijn of bij de lunch met een frisse salade.

€ 18,95
Aantal