-
3F3F – Frais, Fruité & Fantastique€ 7,95
Wijn
De Gascogne is leuk toeven en een bad vol wijn! Camperen doen wij Hollanders in de Dordogne en de druiven hangen te “bruinen” onder de zon van deze Côtes. Hier tref je druiven als Colombard en Ugni blanc , waarbij “absolute zuurgarantie” kan worden afgegeven. Leuk tanden poetsen, maar doe mij er dan a.j.b. de lokale Gros Manseng bij… Tnxs. 😉
Geur en smaak
Rijke geuren van citrus, peer, steen- en exotisch fruit. Frisse inzet met niet al te strakke, maar verkwikkende zuren. Toch ook wat filmend en aroma’s als bloesem en meer viefs.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief, witvis, schelp- en schaaldieren. Perfect match bij sushi en pittig aziatisch en salades. -
Zagreus WineryTiara – White Mavrud€ 9,95
Wijn
Een witte wijn, welke gemaakt is van blauwe druiven. Door de druif zijn schil direct te verwijderen en de pulp a.k.a. het sap te laten vergisten krijg je dit voor elkaar. Een beetje bite, zoals in de smaak van rode wijnen het geval is, maar met de frisheid van droog wit. Zagreus teelt de druiven volledig biologisch en bied een breed scala wijnen. Sappig rood tot robuust en stevig met een fikse periode hout-rijping. Een jonger wapenfeit is deze frisse “Mavrud Blanc de Noir”.
Geur en smaak
Een jonger wapenfeit is deze frisse “Mavrud Blanc de Noir”. Zonder ook maar een beetje te blozen, fijn en elegant Strak-fris-wit.
Wijnspijs
Heerlijk bij witvis, als aperitief en bij gerechten met gevogelte. Mooi bij geitenkaas en frisse salades. -
Les Vignerons de NarbonnaisJeanette – Adorable – Viognier€ 9,95
Wijn
Wat zullen we bij een pittige daghap schenken? Laat daar het antwoord Viognier nu bij uitstek geschikt bij zijn. Why?: De structuur en typische geuren en smaak van dit druivenras gaan perfect samen met het pseudowarm – pittig effect. Uitleg: De licht filmende en volle smaak bied tegenwicht en de frisse zuren blussen de boel. Daarnaast is het aanwezige witte pepertje in de geur een bruggetje.
Geur en smaak
Exotisch fruit als gele perzik met bloesemgeuren, bergamot en bloedsinaasappelzest. Witte peper en een fraaie mondvulling.
Wijnspijs
Top bij curry’s, pepersteak en top bij vis met een stevige beet en tapas. Spicy avond gewenst yall -
Ant MooreSignature Series€ 13,95
Wijn
De Australiër Ant Moore verhuisde in 2002 naar Nieuw Zeeland. Hij had het vroegere “Isabel Estate” aan gekocht en ging met zijn knapzak vol wijnmakerservaring uit de VS en Australië zijn eigen avontuur aan. Rond zijn huis stonden binnen de kortste keren rijen ranken en segmenteerde hij al vlot welk stukje grond de beste topwijnen zou gaan brengen. De “Signature” serie komt van zijn betere percelen. Zijn trots.
Geur en smaak
Kratten vol exotisch fruit in de geur. Typischiteit van sauvignon met zowel de aspergegeur als de fruitige kant met carambola, wat abrikozen en allerlei citruscruchten
Wijnspijs
Perfect aperitief, bij salade, zalm. Al dan niet met wat verstopte, verwerkte en of gegrillde asperges. Mnom. -
Les Collines du BourdicLes Collines du Bourdic Muscat Sec€ 9,95
Wijn
Hogere “muscatkunde”: Niet de tafeldruif, of Muscat Alexandrie of Ottonel, maar de aller fraaiste, chique tak van de familie. Vaak wordt er zoete tot edel zoete wijn van gemaakt. In deze fles tref je droge wijn. Bij het beschrijven van wijnsmaken noemen we altijd allerlei vruchten. Iedere vrucht bevat de geurstoffen, welke die vrucht typeren. Deze “terpenen” zijn bij de Muscat typisch: Druif.
Geur en smaak
In de geur. Druif…. Expressieve neus met tonen van exotisch fruit, bloesem, rozenblaadjes en lychee. De smaak zet zacht en droog in met sappigheid.
Wijnspijs
Geweldige wijn als aperitief, bij coquilles en salades. -
Domaine de BeriolesTresaille€ 18,95
Wijn
Daar zijn we weer met een wijn uit de categorie “vergeten druiven”. Aan bod komt de Tressallier, lokale top rakker met vieve wijnen in subtiele, frisse, schone en elegante stijl. Domaine des Berioles verbouwd de druiven al sinds 1976 volgens de klassieke en duurzame wijnbouw methode. Biologisch dynamisch.
Geur en smaak
Gulle geur met geel fruit, bloesem, appel en rijk rijpe geur van compote. De smaak zet crisp fris in met appel-schil en kratten val citroen en limoen
Wijnspijs
Heerlijk glas bij een frisse salade, perfect bij ceviche en zo gaaf bij oesters en andere schelpjes. Ook een topcombi met geitenkaas. Cheers. -
Cantina TudernumLe Lucrezie – Bianco€ 8,00
Wijn
Uiteraard staan er in Italië ook een aantal internationaal-overal-neer-te-plempen druivenrassen aangeplant.Maarrrrrr..: Als er, naast Portugal , dan een land is met een legioen aan toppers uit eigen streek, dan roep je Italië. In Umbrië en omstreken vindt je er onder meer de aromatische Grechetto en de frisse Trebbiano.
Geur en smaak
In de geur stuiven de bloemige aroma’s van de Grechetto je direct tegemoet, terwijl de Trebbiano fris begint met citrus in de geur en het strakke zuurtje in de smaak. De fijne balans van licht filmend en frisheid geeft de wijn zijn boeiende karakter.
Wijnspijs
Topglas bij salades, een witvisje uit de oven of gebraden. Top bij pasta’s met een frisse hint en schelpjes. -
Fattoria di MaglianoPagliatura – Vermentino di Toscana€ 14,95
Wijn
De Vermentino is wat mij betreft een superaantrekkelijke druif en wel in meerdere opzichten: * Bij het ruiken van een goede V. ruik je eigenlijk al het goede leven van de Mediterranée. ** Het redelijk lage zuurgehalte en de lichte filmendheid in de smaak geven een brede inzetbaarheid en *** een bad vol potentiële liefhebbers. V. staat vooral op de eilanden, aan de zuidkust van Frankrijk en aan de Tyrreense kust van noord tot zuid Italië aangeplant.
Geur en smaak
De frivole geur begint met bloesem, witte peper, geel fruit en abrikozen. In de smaak sap, rondeur en een fris zuurtje met citrus.
Wijnspijs
Perfect bij schelp- en schaaldier, Bouillabaise, Pasta al Vongole en kalf met kruidenbraad. -
Weingut Anton BauerRied Gmirk – Grüner Veltliner€ 16,75
Wijn
Anton Bauer is vierde generatie wijn -maker. In 1992 nam hij de scepter over en liet het wijngoed rap uitgroei -en van 3 naar 29 hectare. Techniek bij rijpheidscontroles en andere facetten zijn boeiend, maar dit laat hij over aan sensoren die dit in zijn hypermoderne wijnmakerij checken. Zijn focus ligt bij het maken van elegante, harmonieuze wijnen.Bij de vinificatie – het wijn maken – zijn de gisten extra lang aanwezig gebleven, waardoor een ziltig, mollig toontje in de smaakstructuur de frisheid in de smaak mooi verpakken.
Geur en smaak
Citrus, witte peper en de fijne balans in groene appel, citrus en zuur. Dat toontje nougat is zo typisch voor Grüve! De frisheid, de viefheid en de lengte. Ja blij !!
Wijnspijs
Asperges al aangerukt? Saldes en fris visgerecht met groene kruiden of een licht visgerecht me teen badje wijn uit de oven? mnommnom. Cheers !! -
Niepoort VinhosRedoma Branco€ 22,95
Wijn
Niepoort was vier generaties goed voor klasse Ports waar je je glaasje bij kon aflikken. Nu de 5de generatie aan het roer is kun je het gezegde echt op een tegeltje branden: Één pol gras tussen gek en geniaal. Dirk maakte al halverwege de ’90 vinhos; wijn buiten de Port-categorie. Like a Boss: Hij laat uiteraard technische achtergronden van terroironderzoek doen, stelt in regio’s waar hij zelf niet alle ins and outs kent de ideale combi -naties van druivenrassen, bodem, geleidings-technieken samen en in de kelder gebeurt de rest. Topniveau.
Geur en smaak
Gul in tonen als zoethout, steenfruit, citrus, ceder, vanille en kruidigheid.
Wijnspijs
Top bij oesters, vis uit de ovenslee, zoete aardappel en het kaasplateau. -
Cantina RiccioGreco di Tufo – I Vini di Janus€ 14,95
Wijn
Het dorpje Tufo en diens druiven velden liggen op vulkanisch rots gesteente. De warme omstandig-heden en dit terroirtype geven een bijzondere geur en smaak aan de Greco druiven. Typisch en verfijnd. Nog nooit van gehoord dus nieuw? Nope… hier verbouwden de Romeinen en Grieken voor hen al druiven tot wijn. Duik de historie in & open op een fijn moment .
Geur en smaak
Exotische geuren met steenfruit en een toontje vuursteen met citrus. Door de lie-rijping ook iets zilt in de smaak met rondeur en sap.
Wijnspijs
Geweldig bij een plateau fruit de mère en bij voorgerechten met vis. -
Azienda Agricola Il Colombaio di SantachiaraSelvabianca – Vernaccia di San Gimignano€ 19,95
Wijn
Vernaccia betekent plaatselijk. Toch vind je ‘m overal in Italië. Verwarring alom rond deze druif: Op Sardinië én in Trentino staat de Vernaccia di Oristano in de gaarden, maar kent DNA-technisch nul verwantschap. Verwarring genoeg? “Onze” Vernaccia kent liefst 17 synoniemen. De top-wijnen komen uit Gimignano, in het noorden van Toscane. Warmte, lage oogst rendementen en biologische verzorging. Zo maak je een topwijn!
Geur en smaak
Mooie strogelen gloed, stuivende geuren met wit fruit, lindebloesem, tijm, limoen en meer. Sappige, licht filmende inzet. Elegant en verfijnd.
Wijnspijs
Top bij pasta’s. Vongole erbij geen bezwaar. Witvis of Mosselplannen? -
Mas d'EspanetEolienne€ 19,95
Wijn
In zuid Frankrijk heeft men 20 jaar geleden de keiharde keuze gemaakt: Kwantiteit óf kwaliteitswijnbouw? Mas d’Espanet wordt nog ieder jaar beter. Eolienne in ieder geval. Eigen druiven staan naast gedoeloos, maar ook stevig concessieloos wijnmaken centraal. Geen herbiciden, pesticiden, machinerie of kunstmest,. Wijn van voor de industriele revolutie. Sane thinking als in ‘gewoon” biologisch-dynamisch boeren. Top verfijning, delicaat en zo boeiend. Je blijft walsen en sniffen.
Geur en smaak
Geel fruit en verse kruiden. Frisse zuren, tikkeltje filmend en een toets ziltig. Boeiende geuren, waarna gave structuren. Abrikoos, appel en notig. “Mineraliteit en sap hebben een verbond gesloten. “ Schreef een recen-sent.
Wijnspijs
Top bij bouillabaisse, gegrilde witvis en kreeft. Superfraai bij pluim van spicy kip tot pluimwild. Een frisse wind in jouw wijnglas! Woww -
Filippo GallinoArneis€ 13,95
Wijn
Als iemand het over het illustere landschap van Piemonte en wijn-historie heeft… Dan gaat het direct over rood.. Blauwe druiven, ja…. Newsflash: Kleinschalig, maar aan-wezig.. Piemonte heeft ook plek voor witte wondertjes, want naast Moscato d’Asti staat in subgebied Roero ook de Arneis aangeplant en die geeft daar elegante, verrukkelijke wijnen. Italié blijft je verrassen. Een frisse, energieke geur met wit fruit, citrus, appel en bloesem met een hint van venkel en anijszaad. De smaak blijft fris, rank en verfijnd.
Geur en smaak
Een frisse, energieke geur met wit fruit, citrus, appel en bloesem met een hint van venkel en anijszaad. De smaak blijft fris, rank en verfijnd.
Wijnspijs
De Arneis is geweldig te combineren met frisse salades, bij de risotto, witvisgerechten, venkel, polenta, asperges en gegrilde groenten. -
Casca WinesCascas Branco€ 7,95
Wijn
Lekkere wijn hoeft niet meteen peper duur te zijn. Zo is er heel veel wijn uit Portugal, waarvan de producenten, de lokale druivenrassen nog onbekend zijn. Zo is het kwaliteits-potentieel van regio’s met hun typische bodemgesteldheid en weercondities nog niet bij ieder komt bovendrijven. Cascas Branco is in Portugal zelf wel een zeer goed erkende wijn en wordt door Air Portugal op grote hoogte genoten.
Geur en smaak
Tropisch fruit, citrus, witfruit. Fris droog met een soepele smaak en mineralig in de afdronk.
Wijnspijs
Heerlijke borrelwijn en misstaat niet bij witvis, salades en gevogelte. -
Famille Gastou - Clos des RoquesPetit Roques€ 10,55
Wijn
De familie Gastou beschikt over zeer fraaie wijngaarden in de Zuid Franse omgeving van Minervois. Specifieker zijn de wijngaarden “La Livinière” internationaal zeer geroemd. Er worden iconische wijnen geboren en in deze betaalbare range is het superfijn dit topstukje wijnbouw aan je voor te kunnen stellen. Enjoy
Geur en smaak
Open, stuivende geur. Bloesem, wit fruit, appel en appelboesem. Iets perzik en meloen ook. Frisse inzet. Bittertje wel erbij.
Wijnspijs
Dit vraagt om een verkwikmoment & happen ernaast. Crisp fris in aangename lengte. Top bij gebakken witvis, bouillabaise. -
Quinta de CabrizReserva Branco – Encruzado€ 13,95
Wijn
Allicht hebben we je al eerder met de Portugeese regio, de Dão, kennis laten maken. Wij noemen deze streek ook wel de Bourgogne van Portugal. Ook de druif is “typisch onbekend”. Sowieso weer eens wat anders, maar wel echt een klasse glas. Encruzado wint terecht aan populariteit en is een druivenras, welke rijke en rijpe aroma’s geeft. Zowel in strakfrisse als vol zwoele wijnen te vinifiëren. Het barriquevat maakt het feest compleet en zorgt voor een chique gulheid.
Geur en smaak
Rijke geuren van peer en perzik, vanille, lichte hazelnoot en een lange ronde nasmaak.
Wijnspijs
Top bij lichte voorgerechtjes, zachte kazen, schaal- dieren en gebakken vis of gevogelte. -
Weingut Herbert ZillingerWeintalried€ 27,50
Wijn
Was Herbert een paar jaar geleden de rijzende ster, mag hij zich nu mooi één van de beste Grüner Veltliner artiesten du monde noemen. Zijn Neuland is een plaatje, Horizont is superfraai en uit de wijngaarden Vogelsang en Weintalried komen de iconische plaatsjes van wijnen. Dan maakt hij ook nog een überchique, vatgerijpte “Radikal”, maar dan word de prijs echt ook wel iconic. Wereld-klasse… Dat dan zeker wel weer.
Geur en smaak
Rijke geur met groene kruiden, frisse start met appel, citrus, nougat en wat notige tonen. Honing en riesling associaties maken ‘t feestje compleet.
Wijnspijs
Groovy gaat beeldig bij aziatisch met pittig, gember, kip ui en umami.