-
-
-
-
-
-
-
Vinhos Barbeito5 years old Madeira Malvasia€ 14,50
Wijn
Absolute topkwaliteit madeira’s. Dat is waar Barbeito voor staat. Doordat madeira in de jaren ’80 met de slogan “madeira my dear” een bijzonder stoffig imago kreeg kunnen wij iedere liefhebber nu versteld doen staan met de geweldig gastronomisch inzetbare wijnen van dit topdomein.
Geur en smaak
Zoetig, met duidelijk butterscotch, sinaasappelschil en iets gerookt met tonen van gedroogd fruit (rozijnen, gedroogde appel) en frisse hints van mint en menthol. In de smaak mooie balans tussen zoet en zuur. Complex.
Wijnspijs
Perfect te serveren bij Peking eend, wild rillettes en bij de kaasplank, bijv. zoetere kazen zoals Emmentaler -
-
-
-
Casca WinesCabo da Roca – Reserva – Arinto€ 14,50
Wijn
De Arinto druif is er één waar mijn wijnhart steviger van gaat kloppen. Daar waar Master of Wine Sarah Ahmed de Arinto “de riesling van Portugal” noemt vergelijk ik haar liever met de Viognier. De vieve structuur is er wel degelijk. En wat te denken over het exotische geur stijltje met een fijn filmende smaak structuur. Wow. Een zwoele, rijpe versie tref je zo direct? ..in het glas
Geur en smaak
Goudgele gloed met rijpe aroma’s van ananas, steenfruit en bloesem. Groene kruiden en tonen van citrus met gedroogde vruchten.
Wijnspijs
Heerlijk te combineren bij “pluim”, gebakken zalm of zeebaars. Nice.. -
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Petite Chardonnay€ 10,95
Wijn
Meesters in klassiek in warme, exotische oorden. Dan doe je toch wel iets ernstig goed. De crew van Glen Carlou oogst de druiven vroeg genoeg om een frisse basis te behouden en is ertoe in staat om bite, vlees, zon en klassieke klasse in de druif, ton, fermentatie en uiteindelijke wijn te behouden.
Geur en smaak
Rijke geuren van brioche, citruws, rijpe appel en iets van brioche en zoethout. Kwiek fruit en rinse start met een verkwikkend zuurtje. Fris voor een Charodnnay, verademing voor iedereen tussen de rijk rijp en de frisse wijnvoorkeur in. Wel wat steenfruit als perzik en abrikoos uiteraard.
Wijnspijs
Boter bij de vis. Maar dan wel met een frisje. Fantastisch bij gestoomde of licht gebakken is. Vergeet bi jje gerecht geen groen kruidje erbij te leggen. Dat zal perfect spartelen. -
Famiglia GattavecchiPoggio alla Sala – Rosso di Montepulciano€ 14,95
Wijn
Hoogstandje in pure, Italiaanse traditie. Prugnolo klinkt overigens zeer exotisch, maar we hebben hier te maken met de lokale naam voor Sangiovese. Polycultuur met fruit-bomen, olijvengaarden en daar tussendoor wandelend kleinvee maken het idyllische beeld van Toscane compleet. De wijngaarden liggen aan de zuidelijke kant van Montepulciano. Classico te top !!!
Geur en smaak
Robijnrode gloed. Subtiele en toch intense geur met rode bessen, tikje aards en kruidigheid. Body, volle structuur en intense lengte.
Wijnspijs
Top rood vlees, klein wild en in het bijzonder bij dissen met kruidig rund, kalf, lamsrack, plateau kaas. -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Grillo€ 9,75
Wijn
De Grillo is voor veel mensen nog zo’n vergeten groente cq vruchtje. Sicilië en Sardinië staan met een redelijk areaal aan Grillo ranken beplant, zoals ook met andere oude druivenrassen als Inzolia en Catarratto. Deze druiven gaan al eeuwen mee op de vulkanische hellingen . Elk hun variatie in stijl en kenmerken. In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Geur en smaak
In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Fantastisch bij een gebakken vis en bijvoorbeeld Bouillabaise, oh zo heerlijk bij kaasfondue. Vergeet ‘m ook niet @kaasplateau -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Nero d’Avola€ 9,75
Wijn
De Nero D’Avola is op het Zuid Italiaanse vaste land ( vooral in Apulië ) heer en meester in de wijngaarden met zijn kleine broertje Negroamaro en gespierde neef Primitivo. Nero d’Avola geeft zwoel zachte wijnen met een kleine bite aan tannine. Hier op Sicilië het absolute visitekaartje. Mondvullend , waarin je de zon kunt proeven.
Geur en smaak
In de geur vooral gedroogd fruit als vijgen, dadels en pruimen met een toets choco en kruidigheid als laurier. In de smaak zwoel-zacht met voldoende frisheid en fijne vulling.
Wijnspijs
Heerlijk bij een pasta, gegrilde aubergines en rijke, kruidige gerechten of bij de borrelplank. -
Tenuta GagginoGavi di Gavi – Sversa€ 14,95
Wijn
De Cortese is een typisch, lokaal, Piëmontees druivenras. Ze geeft wijnen met elegantie. Gavi is een herkomstbenaming, waarbij de Cortese de smaakmaker is. Gavi is gekenmerkt door een filmende, zachte toets door korte houtrijping.
Geur en smaak
De geur is lichtgeel met een citroen gele zweem. Expressief met zowel peer als witfruit en iets van bloesem in de geur. De smaak zet fris in met een filmende, zachte smaak.
Wijnspijs
Heerlijk “gewoon zo”, maar prachtig naast een risotto met citroen of paddestoelen en verrukkelijk bij pasta al vongole. Geen al te romige sausjes. Dat maakt elkaar wat hoekig. Chin chin !! -
Azienda Valle Reale - Lupi RealiCorte Fiore di Lupi Reali – Appassimento€ 12,95
Wijn
De serieuzere grote broer/zus van onze Passi Reali, welke OOK ver-vaardigd wordt volgens de methode ‘Appassimento”: De druiven blijven langer dan oogst voor gewone rode wijnen aan de ranken hangen en worden zo eind November ( met enig gevaar voor rotting ) aan de rank doorgerijpt. Daarna drogen deze met de hand geplukte druiven trossen op bamboematten totdat ze meer dan een derde van hun vocht verliezen. Concentratie in suiker, smaak en intensiteit is ‘t resultaat.
Geur en smaak
Rood en zwart fruit, superzwoel, rond, verleidelijk, chocolade, kruid, kaneel, peper en een tikje boers.
Wijnspijs
Heerlijk bij stoof, BBQ, Braai, en perfect bij eendeborst. En Zwoeler wordt ’t toch niet? Ach zet Barry White er nog even bij op…. Dus toch 😉 -
Vignamato di Andrea CeciRosso Piceno€ 9,00
Wijn
Stel je eens voor: Jij bent die druiven -rank op 400 meter hoogte boven zeeniveau die op een kleirijke kalk-bodem druiven hun perfecte rijp-heid wilt laten bereiken. Je staat daar dat zonnelicht te ontvangen om maar al die energie door te geven aan de druiven. Een wijn met finesse, veel energie en subtiliteit.
Geur en smaak
Dieprode kleur met rood fruit in de geur en wat aardse tonen. Zachte smaak zet daarna in met stevigs en wat power met zachte tannine.
Wijnspijs
Hoe heerlijk kan zo een wijn zijn bij kruidige stoofschotels, spaghetti al ragú , wild en bij harde kazen. Piceno is ook heerlijk bij gevogelte.