-
Champagne Moutard Père et FilsChampagne Champ Persin Blanc de Blancs€ 47,50
Wijn
De druiven in deze Champagne zijn afkomstig uit de Côte de Bar, waar de bodem stamt uit het Kimmeridgiaan. Deze bodemlaag is 15 tot 157 miljoen jaar geleden ontstaan door het droog-vallen van zeegebied, waardoor de bodem werd opgebouwd door de opstapeling van kalk, mergelaarde en specifiek zeer rijk aan fossielen van zeedieren. Door deze omstandigheid zijn de wijnen complexer, mineraliger en ronder van karakter. De wijn rijpt 3 jaar in de cave om tip-top ontwikkeld op de markt te worden vrijgegeven.
Geur en smaak
Frisse geuren met groene appel, citrus en naast de mineralige inzet en crisp frisse smaak toch ook een toontje brioche en romigheid. Bijna oneindige frisheid en geweldige klasse en finesse. Werkelijk geweldige killer bij ceviche en schelpjes.
Wijnspijs
Geweldig aperitief om het glas mee te heffen, door zijn mineralige stijl werkelijk fantastisch bij schaal- en schelpdieren, waarbij uitzonderlijk goede match bij kreeft en garnalen. -
Champagne Moutard Père et FilsChampagne Grande Cuvée Brut€ 37,50
Wijn
De druiven in deze Champagne zijn afkomstig uit de Côte de Bar, waar de bodem stamt uit het Kimmeridgiaan. Deze bodemlaag is 15 tot 157 miljoen jaar geleden ontstaan door het droog-vallen van zeegebied, waardoor de bodem werd opgebouwd door de opstapeling van kalk, mergelaarde en specifiek zeer rijk aan fossielen van zeedieren. Door deze omstandigheid zijn de wijnen complexer, mineraliger en ronder van karakter. De wijn rijpt 3 jaar in de cave om tip-top ontwikkeld op de markt te worden vrijgegeven.
Geur en smaak
Toegankelijke, romige Champagne stijl met genoeg fraisscheur en een fijne, zachte mousse. Subtiele tonen van wit en geel fruit met een frisse citrustoon. Lengte zeer aangenaam met de geur en smaak van brioche en soepele afdronk.
Wijnspijs
Geweldig aperitief om het glas mee te heffen, fantastisch bij schaal- en schelpdieren, waarbij uitzonderlijk goede match bij kreeft en garnalen. -
Roger CoulonChampagne Cuvée Heri -Hodie Brut€ 59,95
Wijn
Eric en Isabelle Coulon zijn recoltans-manupulants oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny in de Montagne de Reims ongeveer 10 km van Reims. Inmiddels zijn zij de 8e generatie die hier bijzondere champagnes weten te maken. Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit het Vrigny. Een dorpje waar ongeveer 200 mensen wonen. De 11 ha die de familie Coulon in bezit heeft, profiteren van hun unieke ligging. Allen liggen zuid-oost op de heuvels van de Montagne de Reims. Ze oogsten minder fruit per hectare maar wel rijper en met meer concentratie om zo meer geur te krijgen. De aanplant is 40% pinot meunier, 30% pinot noir en 30% chardonnay. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar oud wat ouder is dan de meeste wijngaarden in de Champagne. De Brut Tradition blijft 3 jaar in de kelder.
Geur en smaak
Een mooie gouden kleur welke fraai oogt met de fijne parelketting en zachte bubbels. Een Champagne met de geur van geglaceerd fruit en een toets honing. Een mooi gebalanceerde smaak met tonen van abrikoos en rijpe peer. In de afdronk typisch Pinot Meunier.
Wijnspijs
Heerlijk op een ontspannen moment en bij diverse vruchten die de zee ons kan bieden, zoals een licht gerecht met witvis en uiteraard de absolute traktatie bij schaal en schelpdieren. Santé… Geniet!