Roger Coulon

Champagne Cuvée Heri -Hodie Brut

Wijn
Eric en Isabelle Coulon zijn recoltans-manupulants oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny in de Montagne de Reims ongeveer 10 km van Reims. Inmiddels zijn zij de 8e generatie die hier bijzondere champagnes weten te maken. Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit het Vrigny. Een dorpje waar ongeveer 200 mensen wonen. De 11 ha die de familie Coulon in bezit heeft, profiteren van hun unieke ligging. Allen liggen zuid-oost op de heuvels van de Montagne de Reims. Ze oogsten minder fruit per hectare maar wel rijper en met meer concentratie om zo meer geur te krijgen. De aanplant is 40% pinot meunier, 30% pinot noir en 30% chardonnay. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar oud wat ouder is dan de meeste wijngaarden in de Champagne. De Brut Tradition blijft 3 jaar in de kelder.
 
Geur en smaak
Een mooie gouden kleur welke fraai oogt met de fijne parelketting en zachte bubbels. Een Champagne met de geur van geglaceerd fruit en een toets honing. Een mooi gebalanceerde smaak met tonen van abrikoos en rijpe peer. In de afdronk typisch Pinot Meunier.
 
Wijnspijs
Heerlijk op een ontspannen moment en bij diverse vruchten die de zee ons kan bieden, zoals een licht gerecht met witvis en uiteraard de absolute traktatie bij schaal en schelpdieren. Santé… Geniet!

€ 59,95
Aantal