-
Santo Isildro de PegõesRovisco Pais Reserva Tinto€ 7,00
Wijn
Iets ten zuid-oosten van Lissabon vinden we de regio Setúbal. Hier is sinds 1958 de coöperatie San Isidro de Pegões gevestigd. Toen schonk biermagnaat Jose Rovisco Pais zijn 2900 hectare land aan de staat. De regering stelde op haar beurt grote stukken land ter beschikking aan landarbeiders en liet er een groot areaal druivenranken aanplanten. De krachtpatser van de Rovisco Pais – Serie: De Reserva Tinto. Door de rijping op vaten, dus contact met eikenhout kreeg deze stoere rakker een kruidig, stevig gevuld en zwoel karakter.
Geur en smaak
Door de rijping op vaten, dus contact met eikenhout kreeg deze stoere rakker een kruidig, stevig gevuld en zwoel karakter. In de geur rijpe zwarte kersen en gestoofd fruit.
Wijnspijs
Heerlijk bij rijke gerechten, maar zo op zichzelf al een feestje. Enjoy !! -
Casca WinesCabo da Roca Tinto€ 7,95
Wijn
Een zwoele, zachte blend uit Portugal. Setubal is landinwaarts gelegen ten opzichte van Lissabon. Hier staan diverse druivenrassen aangeplant: Het sap en fruit komt van de Aragonez ( lokale naam voor Tempranillo ). Dan is hier de Castelão het lokale visitekaartje. De bijnaam is Periquita, wat papegaai betekent. De rijpende tros zou diens vorm hebben.
Geur en smaak
De smaak: Zwoele geuren van gedroogd fruit als pruim, vijd, dadel met een beetje een portneusje, zonder zoet en heftige tannine. Subtiel, zacht en een pleaser.
Wijnspijs
Heerlijk bij de grill, BBQ en andere feestjes in en buiten het wijnglas. Een heerlijke aanwinst!! -
Casca WinesCascas Tinto€ 7,95
Wijn
Een relatief jonge samenwerking van wijnbedrijven dat er in slaagt enorm veel kwaliteit in een fles te proppen. De Syrah + locale helden zorgen daar samen met het terroir en de wijnmaker voor: Syrah geeft met 40% veel body en kruidigheid aan de wijn. Aragonez zorgt voor sap & idem vulling, waar de Castelão [ lokaal ook Periquita genoemd, daar de tros veel weg heeft van een papegaai] geeft zwoel, verleidelijk zachte smaken met veel rood fruit.
Geur en smaak
Aragonez zorgt voor sap & idem vulling, waar de Castelão [ lokaal ook Periquita genoemd, daar de tros veel weg heeft van een papegaai] geeft zwoel, verleidelijk zachte smaken met veel rood fruit.
Wijnspijs
Heerlijk als rijke borrelwijn met fingerfood als tapas, maar zeker ook top op zijn plek naast Chanfana. ( Portugees stoofgerecht met lam )