-
Bodegas Rey Fernando de CastilloPedro Ximenez – Sherry€ 19,95
Wijn
Toen de wereldberoemde 3-sterren kok en fervent sherry liefhebber Heston Blumenthal op zoek was naar de beste sherry voor zijn ‘perfect dish’ sherry trifle hoefde hij niet lang te zoeken en bracht direct een bezoek aan de kelders van bodegas Rey Fernando de Castilla. Een betere referentie kun je niet verzinnen! Het druivenras Pedro Ximénez, PX voor vrienden, is de topdruif in de regio om volzoete sherrywijnen van te maken.
Geur en smaak
Donkerbruine, medium intense kleur en in geur direct veel rozijnen, studentenhaver, chocolade, mokka, appelstroop en een frisse toets. Fris zoet, geen vervelende kleverigheid, appelstroop, honingdrop en diep donkere melasse. Uiteraard flink in z’n zoet, maar lekker fris en elegant op het einde door frisse zuren.
Wijnspijs
Wijnspijs: chocolademousse, boerenjongensijs, souffle van caramel en rozijnen. -
Agricola de Santo Isidro de PegõesRovisco Pais – Moscatel de Setúbal€ 10,25
Wijn
Iets ten zuid-oosten van Lissabon vinden we de regio Setúbal. Hier is sinds 1958 de coöperatie San Isidro de Pegões gevestigd. Toen schonk biermagnaat Jose Rovisco Pais zijn 2900 hectare land aan de staat. De regering stelde op haar beurt grote stukken land ter beschikking aan landarbeiders en liet er een groot areaal druiven-ranken aanplanten. Prachtig goud-geel met amber-oranje zweem. Dat nodigt uit.
Geur en smaak
Prachtig goud-geel met amber-oranje zweem. Dat nodigt uit. Typische geuren van sinaasappel-schil, citrusfruit, vijgen en een notige toon. Fijne zuren, puntig door de versterkte alcohol, dus een fijne bite met lengte.
Wijnspijs
Heerlijk bij het kaasplateau met Munster, Epoise en harde grot-kaas of bij een fruit-en-ijs-dessert.