-
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Grillo€ 9,75
Wijn
De Grillo is voor veel mensen nog zo’n vergeten groente cq vruchtje. Sicilië en Sardinië staan met een redelijk areaal aan Grillo ranken beplant, zoals ook met andere oude druivenrassen als Inzolia en Catarratto. Deze druiven gaan al eeuwen mee op de vulkanische hellingen . Elk hun variatie in stijl en kenmerken. In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Geur en smaak
In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Fantastisch bij een gebakken vis en bijvoorbeeld Bouillabaise, oh zo heerlijk bij kaasfondue. Vergeet ‘m ook niet @kaasplateau -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Nero d’Avola€ 9,75
Wijn
De Nero D’Avola is op het Zuid Italiaanse vaste land ( vooral in Apulië ) heer en meester in de wijngaarden met zijn kleine broertje Negroamaro en gespierde neef Primitivo. Nero d’Avola geeft zwoel zachte wijnen met een kleine bite aan tannine. Hier op Sicilië het absolute visitekaartje. Mondvullend , waarin je de zon kunt proeven.
Geur en smaak
In de geur vooral gedroogd fruit als vijgen, dadels en pruimen met een toets choco en kruidigheid als laurier. In de smaak zwoel-zacht met voldoende frisheid en fijne vulling.
Wijnspijs
Heerlijk bij een pasta, gegrilde aubergines en rijke, kruidige gerechten of bij de borrelplank.