-
-
-
Niepoort VinhosRótulo – Tinto€ 12,95
Wijn
De Douro is Niepoort’s uitvalsbasis en in de afgelopen decennia zijn daar wijngaarden in omliggende regio’s bij gekomen. De Dão is met diens koele omstandigheden uitermate geschikt om Bourgogne achtige wijnen te maken. Dan wel met de lokale druiven. Een wijn met een wat meer Rhône – kruidigerij – karakter. Rótulo kwam exact volgens die filosofie tot stand. Cool-e klasse.
Geur en smaak
Barstens vol zwart fruit en een fijne, peperige, geur met meer kruiden als tijm en laurier. Sappig, fijn, maar wel met vulling, diepte en gulle afdronk.
Wijnspijs
Heel breed inzetbaar, maar wel echt perfect bij een Portugese stoof, recept met eend en bij de BBQ/Braai. -
Quinta de CabrizReserva Branco – Encruzado€ 13,95
Wijn
Allicht hebben we je al eerder met de Portugeese regio, de Dão, kennis laten maken. Wij noemen deze streek ook wel de Bourgogne van Portugal. Ook de druif is “typisch onbekend”. Sowieso weer eens wat anders, maar wel echt een klasse glas. Encruzado wint terecht aan populariteit en is een druivenras, welke rijke en rijpe aroma’s geeft. Zowel in strakfrisse als vol zwoele wijnen te vinifiëren. Het barriquevat maakt het feest compleet en zorgt voor een chique gulheid.
Geur en smaak
Rijke geuren van peer en perzik, vanille, lichte hazelnoot en een lange ronde nasmaak.
Wijnspijs
Top bij lichte voorgerechtjes, zachte kazen, schaal- dieren en gebakken vis of gevogelte. -
Niepoort VinhosConciso – Tinto€ 24,95
Wijn
In september 2012, toen de oogst in de Douro door regen een paar dagen was gepauzeerd, bezocht Dirk een zeer oude wijngaard aan de voet van de Serra de Estrela in de Dão. Het was liefde op het eerste gezicht. De oude stokken in combinatie met de granietbodem geven wijnen met een uitzonderlijke complexiteit en elegantie.
Geur en smaak
Conciso is lichtrood van kleur. Heel expressief in de neus, met aroma’s van verse bosvruchten, bloesem, specerijen en een pepertje. Elegant en zijdezacht in de mond, en frisse zuren. Uurtje van tevoren decanteren geeft extra genot.
Wijnspijs
Uurtje van tevoren decanteren geeft extra genot. Fenomenaal bij Boeuf Bourguignon en pluimwild. Geniet