-
Mas d'EspanetEolienne€ 19,95
Wijn
In zuid Frankrijk heeft men 20 jaar geleden de keiharde keuze gemaakt: Kwantiteit óf kwaliteitswijnbouw? Mas d’Espanet wordt nog ieder jaar beter. Eolienne in ieder geval. Eigen druiven staan naast gedoeloos, maar ook stevig concessieloos wijnmaken centraal. Geen herbiciden, pesticiden, machinerie of kunstmest,. Wijn van voor de industriele revolutie. Sane thinking als in ‘gewoon” biologisch-dynamisch boeren. Top verfijning, delicaat en zo boeiend. Je blijft walsen en sniffen.
Geur en smaak
Geel fruit en verse kruiden. Frisse zuren, tikkeltje filmend en een toets ziltig. Boeiende geuren, waarna gave structuren. Abrikoos, appel en notig. “Mineraliteit en sap hebben een verbond gesloten. “ Schreef een recen-sent.
Wijnspijs
Top bij bouillabaisse, gegrilde witvis en kreeft. Superfraai bij pluim van spicy kip tot pluimwild. Een frisse wind in jouw wijnglas! Woww -
Famille Gastou - Clos des RoquesPetit Roques€ 10,55
Wijn
De familie Gastou beschikt over zeer fraaie wijngaarden in de Zuid Franse omgeving van Minervois. Specifieker zijn de wijngaarden “La Livinière” internationaal zeer geroemd. Er worden iconische wijnen geboren en in deze betaalbare range is het superfijn dit topstukje wijnbouw aan je voor te kunnen stellen. Enjoy
Geur en smaak
Open, stuivende geur. Bloesem, wit fruit, appel en appelboesem. Iets perzik en meloen ook. Frisse inzet. Bittertje wel erbij.
Wijnspijs
Dit vraagt om een verkwikmoment & happen ernaast. Crisp fris in aangename lengte. Top bij gebakken witvis, bouillabaise. -
Collines du BourdicLa Rabassière Blanc€ 15,95
Wijn
Lage oogstrendementen, zorgvuldige selectie van tros tot druif en blend. Qua klimaat en bodemgesteldheid is het in Duché d‘Uzes zeer vergelijkbaar met Châteauneuf-du-pape. Deze serie wijnen is dan wel veel subtieler en lichter in hun structuur, maar met opvoeding op 50% nieuwe eiken-houten vaten uiterst fraai. Pure ambacht & verfijning met body.
Geur en smaak
Elegante, belegen wijn met aroma’s van exotisch fruit als perzik, mango en subtiele houttoetsen als ceder.
Wijnspijs
Heerlijk bij romige pasta’s, pittige pompoensoep en ook top bij rijke visgerechten. Geweldig bij kreeft & gamba’s. Enjoy !! -
Alma CerciusPont de Caylus – Blanc€ 6,00
Wijn
“Dat is en flinke emmer vol aan die diverse druivenrassen!!” …… “Yup” Ieder ras vervuld zo zijn eigen rol: De Grenache Blanc geeft frisheid en expressiviteit, de Ugni-Blanc geeft strakke zuren. Dan is Chardonnay en Viognier dat samenspel die body en rondeur geven. Ieder zo zijn karakter en functie in de kleur, geur en smaak van de wijn.
Geur en smaak
Stuivende geuren als bloesem, wit fruit en citrus tonen. In de smaak licht filmend met een zacht-fruitige structuur en voldoende vulling.
Wijnspijs
Heerlijk naast de salade, Risotto, gerechten met witvis en gevogelte. Ook uitermate geschikt bij de kaasfondue en bij de borrel. Cin Cin