-
-
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Select Cabernet Sauvignon€ 19,95
Wijn
Koning Cabernet kan er wat van in de Haut Medoc ( Bordeaux ), maar is uit een exotischer regio, zoals uit de Zuid Afrikaanse wijngaarden duidelijk ook niet verkeerd. Glen Carlou houdt er wel klassieke wijnbouw en vinificatie-technieken op na, zoals een vroege pluk om een klassieke smaakstructuur in de wijn te verkrijgen en behouden.
Geur en smaak
Heerlijk bij ligstoel, fijne avond met goed gezelschap, maar uitstekend en bijzonder bij eendenborst, krachtige stoofgerechten met kruiderij, bij braai, hertenbiefstuk, pepersteak en harde kazen.
Wijnspijs
Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen. -
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Classic – Chardonnay€ 19,95
Wijn
In een land dat over zijn lengte van dik 3000 kilometer ook wijngaarden heeft liggen is er wel te verwachten dat Chili allerlei stijlen kan leveren: Cool climat en warm climat. Massa en niche. De Franse familie de Rothschild is in de relatief koele Maule Valley neergestreken en maakt in diverse ranges mooie wijn. De Mapu Gran Reserva serie geeft het eigen karakter van het druivenras fijn weer, biedt fatsoenlijke ruggegraat aan de wijnen door langzame rijping aan de rank te bespoedigen en dat met een chique, degelijke houtrijping.
Geur en smaak
Geuren van cederhout, exotisch fruit en sinaasappelschil met romige toon en in de smaak een flink vetje. Perzik , nectarine.
Wijnspijs
. Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen. -
Artezin WinesArtezin – Zinfandel€ 23,95
Wijn
Zwoele, jammige rakker. Jammig? Ja dat zeggen we in wijnnerdland als een wijn nogal veel geconfijt fruit in zijn geur en smaak geeft. Proef maar! Niet echt zoet natuurlijk, maar een smaak die in plaats van een gewoon kersje een ingemaakt mariskijnkersje is. Die kers bovenop de taart zeg maar. Deze Zinfandel – één en de zelfde druif als de Primitivo – heeft bovendien een fijne – sustainably grown – zorg gehad in de gaard.
Geur en smaak
Rijpe mariskijnkers en zwoele port- neus met in de smaak een gulle, rijpe maar ook sappige start. Zwoele structuur met ruggegraat.
Wijnspijs
Top bij eendeborst met een chutney, heerlijk bij gegrilde steak en kazen. -
Domaine Céline & Frédéric GueguenIrancy – Les Mazelots€ 22,95
Wijn
Rode Bourgogne is natuurlijk een zaligheid in het glas. Zuid Bourgogne is subtiel en op zijn fruit gemaakt met eigenwijze terroirverschillen per dorp en in het Noorden kennen ze wat bredere schouders. Uiterst noord – dus rode Chablis, die dan naar het dorpje Irancy genoemd dient te worden – is dan weer koud en van kalkbodem, waarmee koel fruit.
Geur en smaak
Subtiel rood fruit met een mineralige toets naast zijn stiekeme kruidje. Fijn vooral. Sappige inzet met serieuze vulling, maar ook daarin verfijnd.
Wijnspijs
Perfecte pairing naast gegrilde kalkoen en andere vogeltjes, maar ook bijzonder gaaf met gepeperde tonijnsteak of geroosterde courgettes á la Yotam Ottolenghi. -
Château Les CroisilleSilice€ 17,50
Wijn
Een werkelijke Terroirwijn: De Druif staat op zijn ideale plek voor zijn ras, wat wil zeggen; Klimaat is okay, weersgesteldheid doet jaarlijks mee, helling, gesteente ondergrond draineren fijn, zonneschijn is goed in de hoek en ligging, verzorging kan op maat en de druif wordt zo gesnoeid en opgebonden, zodat de oogst en zijn trossen vertalen wat er in voorgaande parameters allemaal bij elkaar kon komen aan structuur.
Geur en smaak
Malbec smaakt in zijn oerregio naar cacaodoppen, laurier en een zwart met rood bessensap. Bite en frisheid zijn in symbiose. Zeker op kalk
Wijnspijs
Heerlijk bij steak en stevig gekruid vlees maar oew.. zo lekker bij gegrilde aubergine -
Bodegas VegalfaroRebel.lia – Tinto – Organic€ 8,95
Wijn
Leuke vondst. We breien Bio, Organic en Vegan wijnmaken gewoon aan elkaar in een heerlijk zomers sjaaltje. De blend is totale logica in deze, want wie stopte er nu eerder de Garnacha en Tempranillo bij elkaar in een fles? Nu werkelijk iedere wijnboer in de topregio Rioja en Ribera del Duero.
Geur en smaak
In de geur geeft de Rebel kruidige geuren af met tonen van laurier, drop en donker fruit met hints van aardse tonen. De smaak kent een sappige en meteen gulle inzet die in een fijne lengte voort blijft gaan.
Wijnspijs
Heerlijke borrelwijn die de BBQ feestjes zeker in smaak en sociaal genieten aan elkaar zal rijgen. -
Azienda Valle Reale - Lupi RealiLupi Reali – Pecornio – Organico€ 9,25
Wijn
Ten eerste: Plan Risotto! Niet een bindend, maar een enthousiast advies. Of er nu paddestoelen en of gegrilde courgette en wat tomaatjes in belanden: Deze Pecorino is met jullie aan tafel in voor een feestje. Pecorino werd ruim 80 jaar geleden herontdekt na lange tijd spoorloos geweest te zijn. De naam verwijst overigens naar een schaap, daar de tros op zijn zij kennelijk op de kop van een schaap zou lijken. Salute !!
Geur en smaak
Wit fruit en wat bloesem, fijne geurtjes zonder gepats. Subtiele smaken met soepel mondgevoel en een filmend karakter.
Wijnspijs
Top bij (paddestoelen-) risotto, witvis en kip. Geweldig bij een kaasplateau. -
Salcuta WineriesWinemakers Way – Sauvignon Blanc€ 7,00
Wijn
Daar hebben we een druif met een ware podiumplaats, want Sauvignon Blanc is het derde – Meest aangeplante, witte druivenras, du monde. Is dat eventjes Wow. Op nr.1 staat Airèn ‘Wie?”… Ja Airèn. Enkel in la Mancha Spanje een gehele Airèn51 zone volgeplant en hup je staat @nr1. Nr.2 is Chardonnay. Ja en 3 dus die frisse rakker. Best wel logisch, want als ik aan wijnproducerende landen zonder SB denk dan kan ik me alleen Portugal bedenken, maar even speuren en jawel: Ook daar popiejopy
Geur en smaak
Frisse citrus geuren en rins appeltje. Sappige inzet en dronk. Citrus en grapefruit komen nog eens langs.
Wijnspijs
Heerlijk als borrelwijn, aperitief, bij geitenkaas en salades of een visje. -
-
-
-
-
Casca WinesCabo da Roca – Reserva – Arinto€ 14,50
Wijn
De Arinto druif is er één waar mijn wijnhart steviger van gaat kloppen. Daar waar Master of Wine Sarah Ahmed de Arinto “de riesling van Portugal” noemt vergelijk ik haar liever met de Viognier. De vieve structuur is er wel degelijk. En wat te denken over het exotische geur stijltje met een fijn filmende smaak structuur. Wow. Een zwoele, rijpe versie tref je zo direct? ..in het glas
Geur en smaak
Goudgele gloed met rijpe aroma’s van ananas, steenfruit en bloesem. Groene kruiden en tonen van citrus met gedroogde vruchten.
Wijnspijs
Heerlijk te combineren bij “pluim”, gebakken zalm of zeebaars. Nice.. -
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Petite Chardonnay€ 10,95
Wijn
Meesters in klassiek in warme, exotische oorden. Dan doe je toch wel iets ernstig goed. De crew van Glen Carlou oogst de druiven vroeg genoeg om een frisse basis te behouden en is ertoe in staat om bite, vlees, zon en klassieke klasse in de druif, ton, fermentatie en uiteindelijke wijn te behouden.
Geur en smaak
Rijke geuren van brioche, citruws, rijpe appel en iets van brioche en zoethout. Kwiek fruit en rinse start met een verkwikkend zuurtje. Fris voor een Charodnnay, verademing voor iedereen tussen de rijk rijp en de frisse wijnvoorkeur in. Wel wat steenfruit als perzik en abrikoos uiteraard.
Wijnspijs
Boter bij de vis. Maar dan wel met een frisje. Fantastisch bij gestoomde of licht gebakken is. Vergeet bi jje gerecht geen groen kruidje erbij te leggen. Dat zal perfect spartelen. -
Famiglia GattavecchiPoggio alla Sala – Rosso di Montepulciano€ 14,95
Wijn
Hoogstandje in pure, Italiaanse traditie. Prugnolo klinkt overigens zeer exotisch, maar we hebben hier te maken met de lokale naam voor Sangiovese. Polycultuur met fruit-bomen, olijvengaarden en daar tussendoor wandelend kleinvee maken het idyllische beeld van Toscane compleet. De wijngaarden liggen aan de zuidelijke kant van Montepulciano. Classico te top !!!
Geur en smaak
Robijnrode gloed. Subtiele en toch intense geur met rode bessen, tikje aards en kruidigheid. Body, volle structuur en intense lengte.
Wijnspijs
Top rood vlees, klein wild en in het bijzonder bij dissen met kruidig rund, kalf, lamsrack, plateau kaas. -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Grillo€ 9,75
Wijn
De Grillo is voor veel mensen nog zo’n vergeten groente cq vruchtje. Sicilië en Sardinië staan met een redelijk areaal aan Grillo ranken beplant, zoals ook met andere oude druivenrassen als Inzolia en Catarratto. Deze druiven gaan al eeuwen mee op de vulkanische hellingen . Elk hun variatie in stijl en kenmerken. In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Geur en smaak
In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Fantastisch bij een gebakken vis en bijvoorbeeld Bouillabaise, oh zo heerlijk bij kaasfondue. Vergeet ‘m ook niet @kaasplateau -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Nero d’Avola€ 9,75
Wijn
De Nero D’Avola is op het Zuid Italiaanse vaste land ( vooral in Apulië ) heer en meester in de wijngaarden met zijn kleine broertje Negroamaro en gespierde neef Primitivo. Nero d’Avola geeft zwoel zachte wijnen met een kleine bite aan tannine. Hier op Sicilië het absolute visitekaartje. Mondvullend , waarin je de zon kunt proeven.
Geur en smaak
In de geur vooral gedroogd fruit als vijgen, dadels en pruimen met een toets choco en kruidigheid als laurier. In de smaak zwoel-zacht met voldoende frisheid en fijne vulling.
Wijnspijs
Heerlijk bij een pasta, gegrilde aubergines en rijke, kruidige gerechten of bij de borrelplank.