-
-
-
-
-
-
-
-
-
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Classic – Chardonnay€ 19,95
Wijn
In een land dat over zijn lengte van dik 3000 kilometer ook wijngaarden heeft liggen is er wel te verwachten dat Chili allerlei stijlen kan leveren: Cool climat en warm climat. Massa en niche. De Franse familie de Rothschild is in de relatief koele Maule Valley neergestreken en maakt in diverse ranges mooie wijn. De Mapu Gran Reserva serie geeft het eigen karakter van het druivenras fijn weer, biedt fatsoenlijke ruggegraat aan de wijnen door langzame rijping aan de rank te bespoedigen en dat met een chique, degelijke houtrijping.
Geur en smaak
Geuren van cederhout, exotisch fruit en sinaasappelschil met romige toon en in de smaak een flink vetje. Perzik , nectarine.
Wijnspijs
. Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen. -
Azienda Valle Reale - Lupi RealiLupi Reali – Pecornio – Organico€ 9,25
Wijn
Ten eerste: Plan Risotto! Niet een bindend, maar een enthousiast advies. Of er nu paddestoelen en of gegrilde courgette en wat tomaatjes in belanden: Deze Pecorino is met jullie aan tafel in voor een feestje. Pecorino werd ruim 80 jaar geleden herontdekt na lange tijd spoorloos geweest te zijn. De naam verwijst overigens naar een schaap, daar de tros op zijn zij kennelijk op de kop van een schaap zou lijken. Salute !!
Geur en smaak
Wit fruit en wat bloesem, fijne geurtjes zonder gepats. Subtiele smaken met soepel mondgevoel en een filmend karakter.
Wijnspijs
Top bij (paddestoelen-) risotto, witvis en kip. Geweldig bij een kaasplateau. -
Salcuta WineriesWinemakers Way – Sauvignon Blanc€ 7,00
Wijn
Daar hebben we een druif met een ware podiumplaats, want Sauvignon Blanc is het derde – Meest aangeplante, witte druivenras, du monde. Is dat eventjes Wow. Op nr.1 staat Airèn ‘Wie?”… Ja Airèn. Enkel in la Mancha Spanje een gehele Airèn51 zone volgeplant en hup je staat @nr1. Nr.2 is Chardonnay. Ja en 3 dus die frisse rakker. Best wel logisch, want als ik aan wijnproducerende landen zonder SB denk dan kan ik me alleen Portugal bedenken, maar even speuren en jawel: Ook daar popiejopy
Geur en smaak
Frisse citrus geuren en rins appeltje. Sappige inzet en dronk. Citrus en grapefruit komen nog eens langs.
Wijnspijs
Heerlijk als borrelwijn, aperitief, bij geitenkaas en salades of een visje. -
Casca WinesCabo da Roca – Reserva – Arinto€ 14,50
Wijn
De Arinto druif is er één waar mijn wijnhart steviger van gaat kloppen. Daar waar Master of Wine Sarah Ahmed de Arinto “de riesling van Portugal” noemt vergelijk ik haar liever met de Viognier. De vieve structuur is er wel degelijk. En wat te denken over het exotische geur stijltje met een fijn filmende smaak structuur. Wow. Een zwoele, rijpe versie tref je zo direct? ..in het glas
Geur en smaak
Goudgele gloed met rijpe aroma’s van ananas, steenfruit en bloesem. Groene kruiden en tonen van citrus met gedroogde vruchten.
Wijnspijs
Heerlijk te combineren bij “pluim”, gebakken zalm of zeebaars. Nice.. -
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Petite Chardonnay€ 10,95
Wijn
Meesters in klassiek in warme, exotische oorden. Dan doe je toch wel iets ernstig goed. De crew van Glen Carlou oogst de druiven vroeg genoeg om een frisse basis te behouden en is ertoe in staat om bite, vlees, zon en klassieke klasse in de druif, ton, fermentatie en uiteindelijke wijn te behouden.
Geur en smaak
Rijke geuren van brioche, citruws, rijpe appel en iets van brioche en zoethout. Kwiek fruit en rinse start met een verkwikkend zuurtje. Fris voor een Charodnnay, verademing voor iedereen tussen de rijk rijp en de frisse wijnvoorkeur in. Wel wat steenfruit als perzik en abrikoos uiteraard.
Wijnspijs
Boter bij de vis. Maar dan wel met een frisje. Fantastisch bij gestoomde of licht gebakken is. Vergeet bi jje gerecht geen groen kruidje erbij te leggen. Dat zal perfect spartelen. -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Grillo€ 9,75
Wijn
De Grillo is voor veel mensen nog zo’n vergeten groente cq vruchtje. Sicilië en Sardinië staan met een redelijk areaal aan Grillo ranken beplant, zoals ook met andere oude druivenrassen als Inzolia en Catarratto. Deze druiven gaan al eeuwen mee op de vulkanische hellingen . Elk hun variatie in stijl en kenmerken. In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Geur en smaak
In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Fantastisch bij een gebakken vis en bijvoorbeeld Bouillabaise, oh zo heerlijk bij kaasfondue. Vergeet ‘m ook niet @kaasplateau -
Tenuta GagginoGavi di Gavi – Sversa€ 14,95
Wijn
De Cortese is een typisch, lokaal, Piëmontees druivenras. Ze geeft wijnen met elegantie. Gavi is een herkomstbenaming, waarbij de Cortese de smaakmaker is. Gavi is gekenmerkt door een filmende, zachte toets door korte houtrijping.
Geur en smaak
De geur is lichtgeel met een citroen gele zweem. Expressief met zowel peer als witfruit en iets van bloesem in de geur. De smaak zet fris in met een filmende, zachte smaak.
Wijnspijs
Heerlijk “gewoon zo”, maar prachtig naast een risotto met citroen of paddestoelen en verrukkelijk bij pasta al vongole. Geen al te romige sausjes. Dat maakt elkaar wat hoekig. Chin chin !! -
Domaine de Bellevue - Jérôme BretaudeauGabbro “Clos des Bouquinardières”€ 23,50
Wijn
Domaine de Bellevue maakt de meest geniale wijnen van Melon de Bourgogne, beter bekend als Muscadet. Ook worden er op kleine schaal blauwe druiven verbouwd, waar dan deze V Sens van gemaakt wordt. Een blend van oerklassieke Cabernet Franc en Merlot druiven in een idem oerklassieke vinificatie vervaardigd tot…… oerwijn.
Geur en smaak
Geuren van wit fruit, groene appel en wat bloesem met een rinse, frisse start in de smaak en een mineralige structuur. Ziltig toontje in de smaak en een fijne lengte.
Wijnspijs
Heerlijk bij oesters. Gewoon geweldig. Vongole op het menu? Mosselen zonder poespas? Gabbro uit de koeling sil vous plait. -
Vignerons de Bel-AirBourgogne Chardonnay€ 15,95
Wijn
Doe cooperatieve samenwerking en kwalitatieve zorg voor druiven en een behapbaar rendement in een chique eikenhouten vat. Laat ‘m fatsoenlijk rijpen in rust en rein – heid, geen haast whatsoever. En wat je zaait is wat je oogst: Een fraai glas klassewijn, die je schenkt uit een fles die als karaf op tafel staat. Doe je ding. Geniet ervan.
Geur en smaak
Strogele kleur met tonen van appel, limoen en toontjes van boter tot grapefruit. Frisheid alom, maar om -sloten door zwoele, volle geuren en smaken van brioche tot zuivel.
Wijnspijs
Heerlijk bij Bisque met Foie, fijne witvis- en witvleesgerechten of oh zo lekker bij coquille tot kalf. -
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou Classic – Chardonnay€ 19,95
Wijn
Meesters in klassiek in warme, exotische oorden. Dan doe je toch wel iets ernstig goed. De crew van Glen Carlou oogst de druiven vroeg genoeg om een frisse basis te behouden en is ertoe in staat om bite, vlees, zon en klassieke klasse in de druif, ton, fermentatie en uiteindelijke wijn te behouden.
Geur en smaak
Rijke geuren van brioche, room, ceder, zoethout. Gulle inzet met een zowel boterig als koel karakter. Sappig met rijp steenfruit als perzik en wat abrikozen. Sap en lengte.
Wijnspijs
Boter bij de vis, dus fantastisch bij gebakken vis. Top bij een schotel met ( sinaasappel-) kip uit de oven en bij stevige braai-/BBQ plannen.