-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Select Cabernet Sauvignon€ 19,95
Wijn
Koning Cabernet kan er wat van in de Haut Medoc ( Bordeaux ), maar is uit een exotischer regio, zoals uit de Zuid Afrikaanse wijngaarden duidelijk ook niet verkeerd. Glen Carlou houdt er wel klassieke wijnbouw en vinificatie-technieken op na, zoals een vroege pluk om een klassieke smaakstructuur in de wijn te verkrijgen en behouden.
Geur en smaak
Heerlijk bij ligstoel, fijne avond met goed gezelschap, maar uitstekend en bijzonder bij eendenborst, krachtige stoofgerechten met kruiderij, bij braai, hertenbiefstuk, pepersteak en harde kazen.
Wijnspijs
Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen. -
Artezin WinesArtezin – Zinfandel€ 23,95
Wijn
Zwoele, jammige rakker. Jammig? Ja dat zeggen we in wijnnerdland als een wijn nogal veel geconfijt fruit in zijn geur en smaak geeft. Proef maar! Niet echt zoet natuurlijk, maar een smaak die in plaats van een gewoon kersje een ingemaakt mariskijnkersje is. Die kers bovenop de taart zeg maar. Deze Zinfandel – één en de zelfde druif als de Primitivo – heeft bovendien een fijne – sustainably grown – zorg gehad in de gaard.
Geur en smaak
Rijpe mariskijnkers en zwoele port- neus met in de smaak een gulle, rijpe maar ook sappige start. Zwoele structuur met ruggegraat.
Wijnspijs
Top bij eendeborst met een chutney, heerlijk bij gegrilde steak en kazen. -
Domaine Céline & Frédéric GueguenIrancy – Les Mazelots€ 22,95
Wijn
Rode Bourgogne is natuurlijk een zaligheid in het glas. Zuid Bourgogne is subtiel en op zijn fruit gemaakt met eigenwijze terroirverschillen per dorp en in het Noorden kennen ze wat bredere schouders. Uiterst noord – dus rode Chablis, die dan naar het dorpje Irancy genoemd dient te worden – is dan weer koud en van kalkbodem, waarmee koel fruit.
Geur en smaak
Subtiel rood fruit met een mineralige toets naast zijn stiekeme kruidje. Fijn vooral. Sappige inzet met serieuze vulling, maar ook daarin verfijnd.
Wijnspijs
Perfecte pairing naast gegrilde kalkoen en andere vogeltjes, maar ook bijzonder gaaf met gepeperde tonijnsteak of geroosterde courgettes á la Yotam Ottolenghi. -
Château Les CroisilleSilice€ 17,50
Wijn
Een werkelijke Terroirwijn: De Druif staat op zijn ideale plek voor zijn ras, wat wil zeggen; Klimaat is okay, weersgesteldheid doet jaarlijks mee, helling, gesteente ondergrond draineren fijn, zonneschijn is goed in de hoek en ligging, verzorging kan op maat en de druif wordt zo gesnoeid en opgebonden, zodat de oogst en zijn trossen vertalen wat er in voorgaande parameters allemaal bij elkaar kon komen aan structuur.
Geur en smaak
Malbec smaakt in zijn oerregio naar cacaodoppen, laurier en een zwart met rood bessensap. Bite en frisheid zijn in symbiose. Zeker op kalk
Wijnspijs
Heerlijk bij steak en stevig gekruid vlees maar oew.. zo lekker bij gegrilde aubergine