• Soort
    reset filters
  • Land
    reset filters
  • Streek
    reset filters
  • Druivenras
    reset filters
  • Niepoort Vinhos
    Poeirinho – Baga Bairrada
    € 36,50
    Meer info
  • Palace Hotel de Almeida
    Vinho Bucaco – Tinto
    € 62,50
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Sempar Tinto – Alentejo
    € 12,25
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Lagar de Baixo – Baga de Bairrada
    € 22,50
    Meer info
  • Baron de Rothschild
    Escudo Rojo
    € 19,95
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Batuta Tinto Douro
    € 79,50
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Charme Tinto Douro
    € 99,95
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Vertente Bee Tinto Douro
    € 22,50
    Meer info
  • Clos de l'Élu
    Maupiti – Cabernet Franc
    € 24,50
    Meer info
  • Cantina Riccio
    Taurasi – Appia Antica
    € 33,50
    Meer info
  • Azienda Guerrieri Rizzardi
    3 Cru – Amarone della Valpolicella Classico
    € 47,50
    Meer info
  • Azienda Guerrieri Rizzardi
    Calcarole – Amarone della Valpolicella Classico
    € 79,50
    Meer info
  • Famille Ligneris
    La Baronne les Chemins
    € 22,50
    Meer info
  • Niepoort Vinhos
    Tinta Amarela – Douro
    € 29,50
    Meer info
  • Glen Carlou Vineyards
    Glen Carlou – Select Cabernet Sauvignon
    € 19,95

    Wijn
    Koning Cabernet kan er wat van in de Haut Medoc ( Bordeaux ), maar is uit een exotischer regio, zoals uit de Zuid Afrikaanse wijngaarden duidelijk ook niet verkeerd. Glen Carlou houdt er wel klassieke wijnbouw en vinificatie-technieken op na, zoals een vroege pluk om een klassieke smaakstructuur in de wijn te verkrijgen en behouden.
     
    Geur en smaak
    Heerlijk bij ligstoel, fijne avond met goed gezelschap, maar uitstekend en bijzonder bij eendenborst, krachtige stoofgerechten met kruiderij, bij braai, hertenbiefstuk, pepersteak en harde kazen.
     
    Wijnspijs
    Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen.

    Meer info
  • Artezin Wines
    Artezin – Zinfandel
    € 23,95

    Wijn
    Zwoele, jammige rakker. Jammig? Ja dat zeggen we in wijnnerdland als een wijn nogal veel geconfijt fruit in zijn geur en smaak geeft. Proef maar! Niet echt zoet natuurlijk, maar een smaak die in plaats van een gewoon kersje een ingemaakt mariskijnkersje is. Die kers bovenop de taart zeg maar. Deze Zinfandel – één en de zelfde druif als de Primitivo – heeft bovendien een fijne – sustainably grown – zorg gehad in de gaard.
     
    Geur en smaak
    Rijpe mariskijnkers en zwoele port- neus met in de smaak een gulle, rijpe maar ook sappige start. Zwoele structuur met ruggegraat.
     
    Wijnspijs
    Top bij eendeborst met een chutney, heerlijk bij gegrilde steak en kazen.

    Meer info
  • Domaine Céline & Frédéric Gueguen
    Irancy – Les Mazelots
    € 22,95

    Wijn
    Rode Bourgogne is natuurlijk een zaligheid in het glas. Zuid Bourgogne is subtiel en op zijn fruit gemaakt met eigenwijze terroirverschillen per dorp en in het Noorden kennen ze wat bredere schouders. Uiterst noord – dus rode Chablis, die dan naar het dorpje Irancy genoemd dient te worden – is dan weer koud en van kalkbodem, waarmee koel fruit.
     
    Geur en smaak
    Subtiel rood fruit met een mineralige toets naast zijn stiekeme kruidje. Fijn vooral. Sappige inzet met serieuze vulling, maar ook daarin verfijnd.
     
    Wijnspijs
    Perfecte pairing naast gegrilde kalkoen en andere vogeltjes, maar ook bijzonder gaaf met gepeperde tonijnsteak of geroosterde courgettes á la Yotam Ottolenghi.

    Meer info
  • Château Les Croisille
    Silice
    € 17,50

    Wijn
    Een werkelijke Terroirwijn: De Druif staat op zijn ideale plek voor zijn ras, wat wil zeggen; Klimaat is okay, weersgesteldheid doet jaarlijks mee, helling, gesteente ondergrond draineren fijn, zonneschijn is goed in de hoek en ligging, verzorging kan op maat en de druif wordt zo gesnoeid en opgebonden, zodat de oogst en zijn trossen vertalen wat er in voorgaande parameters allemaal bij elkaar kon komen aan structuur.
     
    Geur en smaak
    Malbec smaakt in zijn oerregio naar cacaodoppen, laurier en een zwart met rood bessensap. Bite en frisheid zijn in symbiose. Zeker op kalk
     
    Wijnspijs
    Heerlijk bij steak en stevig gekruid vlees maar oew.. zo lekker bij gegrilde aubergine

    Meer info