-
Cantina TudernumLe Lucrezie – Sangiovese€ 8,00
Wijn
Gaat er een lampje branden als we Sangiovese noemen? Veel liefhebbers zullen geen actieve herinnering paraat hebben. Zeggen we het “Merk” Chianti…. ( wijn uit Toscane en van Sangiovese wijnen vervaardigd ) dan zal er menig ohja klinken. Geeft niet, de druif is hier gewoon minder beroemd dan de old-school wijnregio
Geur en smaak
Sangiovese geeft kruidige neusjes en zowel donker als rood fruit. Iets van olijven, iets pittigs, maar bovenal sap en weinig stroefheid van tannine. Een klein bittertje wel. Da’s lekker aan tafel.
Wijnspijs
Le Lucrezie leent zich dus graag bij tapas en hapas, maar ook perfecte borrelwijn sowieso. Lasagne, pasta Bolognese? Topcombi -
Cantina TudernumLe Lucrezie – Bianco€ 8,00
Wijn
Uiteraard staan er in Italië ook een aantal internationaal-overal-neer-te-plempen druivenrassen aangeplant.Maarrrrrr..: Als er, naast Portugal , dan een land is met een legioen aan toppers uit eigen streek, dan roep je Italië. In Umbrië en omstreken vindt je er onder meer de aromatische Grechetto en de frisse Trebbiano.
Geur en smaak
In de geur stuiven de bloemige aroma’s van de Grechetto je direct tegemoet, terwijl de Trebbiano fris begint met citrus in de geur en het strakke zuurtje in de smaak. De fijne balans van licht filmend en frisheid geeft de wijn zijn boeiende karakter.
Wijnspijs
Topglas bij salades, een witvisje uit de oven of gebraden. Top bij pasta’s met een frisse hint en schelpjes. -
Cantina TudernumColle Nobile – Grechetto€ 15,25
Wijn
Rond het Italiaanse dorpje Todi staan zover als de ogen rijken ranken en bossen aan bomen. De lokale druivenrassen zijn hier gelukkig nog heilig. De witte Trebbiano, de Malvasia en Grechetto geven hier jaarlijks prachtoogsten. Vaak zijn deze subtiel, fris, elegant met de geur van bloesem en meer fijne geuren. Zo ook in de Colle Nobile… Maar: Enkel ranken die lage rendementen geven. Chique opvoeding in barriquevat.
Geur en smaak
Rijke geuren van abrikozen, ceder, vanille, zoethout en perzik. Zwoel, romig & voldoende frisheid in een enorm lange smaak.
Wijnspijs
Fantastisch bij gebraad van gevogelte als kalkoen en kip met sinaasappel en top bij rijke visgerechten en een risotto.