-
-
-
Bodegas VegalfaroRebel.lia – Tinto – Organic€ 8,95
Wijn
Leuke vondst. We breien Bio, Organic en Vegan wijnmaken gewoon aan elkaar in een heerlijk zomers sjaaltje. De blend is totale logica in deze, want wie stopte er nu eerder de Garnacha en Tempranillo bij elkaar in een fles? Nu werkelijk iedere wijnboer in de topregio Rioja en Ribera del Duero.
Geur en smaak
In de geur geeft de Rebel kruidige geuren af met tonen van laurier, drop en donker fruit met hints van aardse tonen. De smaak kent een sappige en meteen gulle inzet die in een fijne lengte voort blijft gaan.
Wijnspijs
Heerlijke borrelwijn die de BBQ feestjes zeker in smaak en sociaal genieten aan elkaar zal rijgen. -
-
-
-
-
-
Bodegas AlceñoSierra de Enmedio Sauvignon Blanc€ 6,95
Wijn
Wat ons betreft dé absolute (thuis-) terrastip en het spraakwater van de afgelopen zomers: Wijn van 100% Spaanse komaf, maar doet zo veel denken aan de inmiddels “klassiek” te bestempelen Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. En dan wel die uit de wijngaarden van het op het zuideiland gelegen Marlborough.
Geur en smaak
Frisheid, exotisch fruit. Carambola, nectarine, citrus, frisse appel en rijk-rijp steenfruit. De zuren zijn aanwezig om bij iedere slok te verkwikken, maar geen scherpte te bekennen. Een sappige fruitbom.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief en mee door te borrelen. Vanwege de sterke expressiviteit een ideale begeleider het feest rond de BBQ/winterbraai. -
Bodega don DiegoAnarian Verdejo€ 6,95
Wijn
Een fijne aperitiefwijn is altijd fijn om in het rek te hebben liggen. We kennen de Sauvignon Blanc als een druivenras die veel frisse wijnen bied met een fruitig karakter. Tien jaar geleden kwam het ‘nichtje” van de Sauvignon in beeld en sindsdien is deze druif, de Verdejo, niet meer weg te denken uit de collectie. Vooral die uit Rueda zijn inmiddels bekend geworden. Anarian werd vorig jaar nog onder de naam Fuente Milano op fles gebracht Viura in de blend. Vanaf deze jaargang doet de edele Verdejo 100% van het werk.
Geur en smaak
Fris, sappig, fruitig en klaar om de borrel, het etentje en het gesprek top te vervolgen zonder droge keel. Fijn glas zonder de boel complex te maken. Stuivend, fris zuurtje en een fraaie afdronk.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief. Lekker bij salades, heerlijk bij schelpjes en gewoon bij de borrel. Enjoy! -
Bodegas AlceñoSierra de Enmedio Verdejo€ 6,95
Wijn
Het is heerlijk om nieuwe vondsten een podium te geven. Er gebeurt dit jaar genoeg bijzonders. Tijdens de afgelopen maanden maakte deze wijn zeker al furore in vele huiskamers. Van de Verdejo verwacht je frisse, fieve zomerwijnen, maar oh zo lekker inzetbaar als ultieme starter van een fijn moment samen. Top aperitief dus.
Geur en smaak
Subtiel en sappig, geen vlot aan hout in de wangen. Clean, tikje ziltig zelfs en een ronde, fraaie smaak. Voldoende zuren om frisheid te behouden.
Wijnspijs
Een fantastische combinatie bij maaltijdsalades met vis en bij vleesgerechten. Ultieme winnaar aan tafel bij coquilles en een must-have bij thais en japanse dissen. -
Josep MasachsSelecta Cava Brut€ 9,95
Wijn
Exotische namen, die druiven-rassen. Cava is de Spaanse tegen-hanger van Champagne, welke vaak wat strak overkomt door zijn zuren. Dit type karakter klopt wel, want de druiven waar Cava’s van worden gemaakt hebben een frissere structuur. Wel fijn dat ze een fris mineralige stijl hebben die blijvend verkwikkend zijn.
Geur en smaak
Uitnodigende citroengele gloed met in de geur citrusfruit, bloesem, honing, iets van hooi en rond in de afdronk. Frisse stijl Cava met klasse.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief, bij Ceviche en schaaldier, maar ook fantastisch bij een kaasplank met romige en frisse kazen en fruit. Enjoy !!! -
Sierra NobleSierra Noble Cabernet Sauvignon€ 6,95
Wijn
Je vind de Cabernet tegenwoordig bijna in ieder wijn producerend land. Soms een beetje eenheidsworst, maar in Bordeaux de Koning der druiven. In veel wijngaarden staat hij terecht te pronken. Zo ook hier in Chili: Het ras rijpt laat en kan de vele zonneuren prima verwerken tot het geven van smaakvolle vruchten. Deze “Cab Sav” rijpte op RVS vaten om het fruit vast te houden. Smakelijk, puur en gul.
Geur en smaak
Na het zien van de paarse kleur knalt het cassisfruit en een lichte kruidige geur je tegemoet. Soepel en wat romigs. Power en ook een charmeur.
Wijnspijs
Heerlijk bij de borrel, tapas en stevig genoeg voor bij wild en de kaasplank -
Josep MasachsSelecta Cava Brut Rosado€ 10,95
Wijn
Er komt me een berg wijnflessen uit Catalonië, daar zeg je U tegen. Wist je dat bijna alle Cava ook uit deze regio komt? 95% van alle Cava wordt hier gemaakt. Cava wordt, zoals de wijn uit Champagne, gemaakt volgens de methode traditionelle. Wat inhoud dat de mousse er niet bij wijze van fietspomp in wordt geperst, maar de bubbels ontstonden bij 2de gisting, in de fles. Fijnere mousse mag en is te verwachten. En achter de kurk wacht 6 bar druk om eruit te knallen
Geur en smaak
Fris rood fruit in de geur, schenk vooral in een witwijnglas, want da’s lekkerder. Fris zuurtje en zachte smaak.
Wijnspijs
Top als aperitief, feestbubbel, heerlijk bij garnalen en met niet te zoete fruitdesserts en smullen bij schelpjes of een ander moment iets in te zegenen. -
Salcuta WineryWinemaker’s way Merlot€ 7,00
Wijn
De kaart van Moldavië vertoond zoals die van Italië een laars. Stefan Vodã ligt dan in het middenvoets-á-enkel-gebied in de bosrijke streek Codru, waar ook de hoofdstad Chisinau gelegen is. De kwaliteitswijnen werden doorgaans aan elite van Engeland en Rusland verkocht. Meer dan de helft van de nationale wijnproductie vind in deze streek plaats. Veel Cabernet & merlot.
Geur en smaak
In de geur vooral veel fruit. Bramen en wat zwarte bes met daarbij wat kruidige tonen als laurier. Sappig in de smaak met zachte, milde tannine.
Wijnspijs
Heerlijk bij gevogelte, pasta’s, boeuff bourguignon, gegrilde aubergine en top bij het kaasplateau. -
Dominio de la VegaIdilicum Cava Brut€ 10,50
Wijn
MORE BUBBLES!!! Bubbels zijn te lekker om het hele jaar te laten staan. Tijdens O&N proosten we wel met oliebollen, maar er zijn meer momenten om je papillen te verkwikken. Idilicum is milder in de zuren dan je allicht van cava gewend bent. De druif Macabeo is vergezeld door Xarello en Chardonnay. Een bruisend team.
Geur en smaak
Heerlijk rijp fruit, fris appeltje. Romig, fris en fruitig. Een tikje brioche en zacht in de smaak.
Wijnspijs
Geweldig aperitief om het glas mee te heffen, fantastisch bij schaal en schelpdieren, waarbij uitzonderlijk goede match bij kreeft en garnalen -
AstobizaTxakoli Single Vineyard Rosé€ 15,95
Wijn
Txakoli is de typisch Baskische wijn met een kenmerkende mineralige stijl. Bijzondere druivenrassen, maar de wijnstijl bij de witte wijn vergelijken wij graag met een oh zo bekende; Namelijk Chablis. Die kunnen we maar al te goed te waarderen om diens elegantie en minerale expressie door de kalkbodem waar de druivenranken hun leven lang groeien. Deze druiven doen de zelfde duit in het zakje en vervaardigen druiven waar een strakke, fris-fraaie wijn uit voortkomt. Deze rosé heeft een fraai boersig en kruidig karakter en weet de mineralige terroirexpressie fantastisch over te brengen.
Geur en smaak
Geuren van aardbei, maar ook van groene kruiden, iets aards en een mineralige toon die meer dan een pietsie naar kalk invloeden neigt. Best een flinke body die van zich af weet te bijten.
Wijnspijs
Fantastische rosé die je vanwege zijn concentratie en body best als licht rood kunt combineren bij kruidige en pittige dissen. Rendang of spicy visplateau op het menu? Astobiza it is. -
Dominio de PunctumFinca Fabian Rosado€ 7,00
Wijn
Puur en biologisch boeren kan ik op grotere schaal: Dominio de Punctum heeft een areaal van dik 200 hectare aan wijngaarden. Dat is bepaald geen achtertuin. 60% van de wijnen zijn zelfs biologisch-dynamisch gemaakt. Sterker nog: bij de klaring van deze range wijnen kwam geen eiwit in de buurt, waardoor de wijn zelfs als Vegan door de wereld verstuurd kan.
Geur en smaak
De geur komt direct fruitig over en binnen. Frambozen en bosaardbei met een kriebeltje kruidig. Soepele smaak met fris sap een fraaie vulling.
Wijnspijs
Lekker bij spicy zoals curry’s en pittig indonesisch of aziatische dis. Natuurlijk heerlijk bij de borrel en een barbecue begeleider als een baas. Geniet ervan.