-
-
-
-
-
Azienda Valle Reale - Lupi RealiLupi Reali – Pecornio – Organico€ 9,25
Wijn
Ten eerste: Plan Risotto! Niet een bindend, maar een enthousiast advies. Of er nu paddestoelen en of gegrilde courgette en wat tomaatjes in belanden: Deze Pecorino is met jullie aan tafel in voor een feestje. Pecorino werd ruim 80 jaar geleden herontdekt na lange tijd spoorloos geweest te zijn. De naam verwijst overigens naar een schaap, daar de tros op zijn zij kennelijk op de kop van een schaap zou lijken. Salute !!
Geur en smaak
Wit fruit en wat bloesem, fijne geurtjes zonder gepats. Subtiele smaken met soepel mondgevoel en een filmend karakter.
Wijnspijs
Top bij (paddestoelen-) risotto, witvis en kip. Geweldig bij een kaasplateau. -
Famiglia GattavecchiPoggio alla Sala – Rosso di Montepulciano€ 14,95
Wijn
Hoogstandje in pure, Italiaanse traditie. Prugnolo klinkt overigens zeer exotisch, maar we hebben hier te maken met de lokale naam voor Sangiovese. Polycultuur met fruit-bomen, olijvengaarden en daar tussendoor wandelend kleinvee maken het idyllische beeld van Toscane compleet. De wijngaarden liggen aan de zuidelijke kant van Montepulciano. Classico te top !!!
Geur en smaak
Robijnrode gloed. Subtiele en toch intense geur met rode bessen, tikje aards en kruidigheid. Body, volle structuur en intense lengte.
Wijnspijs
Top rood vlees, klein wild en in het bijzonder bij dissen met kruidig rund, kalf, lamsrack, plateau kaas. -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Grillo€ 9,75
Wijn
De Grillo is voor veel mensen nog zo’n vergeten groente cq vruchtje. Sicilië en Sardinië staan met een redelijk areaal aan Grillo ranken beplant, zoals ook met andere oude druivenrassen als Inzolia en Catarratto. Deze druiven gaan al eeuwen mee op de vulkanische hellingen . Elk hun variatie in stijl en kenmerken. In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Geur en smaak
In de geur vooral rijpe appel, en bloesem. Rijk rijpe geuren van ananas en perzik. De smaak zet zacht in met een fris zuurtje, bovenal soepel gevoel in de mond met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Fantastisch bij een gebakken vis en bijvoorbeeld Bouillabaise, oh zo heerlijk bij kaasfondue. Vergeet ‘m ook niet @kaasplateau -
Cantina Cellaro BacaroBacaro – Nero d’Avola€ 9,75
Wijn
De Nero D’Avola is op het Zuid Italiaanse vaste land ( vooral in Apulië ) heer en meester in de wijngaarden met zijn kleine broertje Negroamaro en gespierde neef Primitivo. Nero d’Avola geeft zwoel zachte wijnen met een kleine bite aan tannine. Hier op Sicilië het absolute visitekaartje. Mondvullend , waarin je de zon kunt proeven.
Geur en smaak
In de geur vooral gedroogd fruit als vijgen, dadels en pruimen met een toets choco en kruidigheid als laurier. In de smaak zwoel-zacht met voldoende frisheid en fijne vulling.
Wijnspijs
Heerlijk bij een pasta, gegrilde aubergines en rijke, kruidige gerechten of bij de borrelplank. -
Tenuta GagginoGavi di Gavi – Sversa€ 14,95
Wijn
De Cortese is een typisch, lokaal, Piëmontees druivenras. Ze geeft wijnen met elegantie. Gavi is een herkomstbenaming, waarbij de Cortese de smaakmaker is. Gavi is gekenmerkt door een filmende, zachte toets door korte houtrijping.
Geur en smaak
De geur is lichtgeel met een citroen gele zweem. Expressief met zowel peer als witfruit en iets van bloesem in de geur. De smaak zet fris in met een filmende, zachte smaak.
Wijnspijs
Heerlijk “gewoon zo”, maar prachtig naast een risotto met citroen of paddestoelen en verrukkelijk bij pasta al vongole. Geen al te romige sausjes. Dat maakt elkaar wat hoekig. Chin chin !! -
Azienda Valle Reale - Lupi RealiCorte Fiore di Lupi Reali – Appassimento€ 12,95
Wijn
De serieuzere grote broer/zus van onze Passi Reali, welke OOK ver-vaardigd wordt volgens de methode ‘Appassimento”: De druiven blijven langer dan oogst voor gewone rode wijnen aan de ranken hangen en worden zo eind November ( met enig gevaar voor rotting ) aan de rank doorgerijpt. Daarna drogen deze met de hand geplukte druiven trossen op bamboematten totdat ze meer dan een derde van hun vocht verliezen. Concentratie in suiker, smaak en intensiteit is ‘t resultaat.
Geur en smaak
Rood en zwart fruit, superzwoel, rond, verleidelijk, chocolade, kruid, kaneel, peper en een tikje boers.
Wijnspijs
Heerlijk bij stoof, BBQ, Braai, en perfect bij eendeborst. En Zwoeler wordt ’t toch niet? Ach zet Barry White er nog even bij op…. Dus toch 😉 -
Vignamato di Andrea CeciRosso Piceno€ 9,00
Wijn
Stel je eens voor: Jij bent die druiven -rank op 400 meter hoogte boven zeeniveau die op een kleirijke kalk-bodem druiven hun perfecte rijp-heid wilt laten bereiken. Je staat daar dat zonnelicht te ontvangen om maar al die energie door te geven aan de druiven. Een wijn met finesse, veel energie en subtiliteit.
Geur en smaak
Dieprode kleur met rood fruit in de geur en wat aardse tonen. Zachte smaak zet daarna in met stevigs en wat power met zachte tannine.
Wijnspijs
Hoe heerlijk kan zo een wijn zijn bij kruidige stoofschotels, spaghetti al ragú , wild en bij harde kazen. Piceno is ook heerlijk bij gevogelte. -
Tenuta GagginoMadonna della Villa – Cortese€ 9,95
Wijn
Zo plukken we weer eens een voor velen ‘vergeten groente”: Cortese komt eigenlijk alleen maar voor in Noord Italië. Specifieker: In de wijn-gaarden van Ligurië en Piemonte. Het areaal van Tenuta Gaggino ligt precies in dat tussengebied, dus zuid-Piemonte is wel de beste duiding. Ook ligt/staat in hun portfolio ( en in onze collectie) de topappellatie Gavi in the picture. Wat een wijnen maak je toch van dit subtiele, maar oh zo onbekende druivenras.
Geur en smaak
Bleke verschijning, subtiel limoen, appel, bloesem en grapefruit. Crisp-frisse smaak met een zeer schoon pallet.
Wijnspijs
Topcombi met de schelpjes: Oester, vonvole, mosseltjes en super subtiel als apperitief. Zwoele zus Gavi kan erna . Groetjes uit Ovada. -
LuccarelliLuccarelli Bianco€ 8,95
Wijn
In deze wijn komen de drie belangrijkste elementen voor wijn bouw in zuid Italië bij elkaar: Zon, zee en passie. Enkel hand geplukte druiven, zorgvuldige selectie en vinificatie in gekoelde inox cuves. Zo zijn de fruitige aroma’s van de Malvasia & Vernaccia druiven perfect behouden. Top combinatie.
Geur en smaak
Een uitnodigende vol gele kleur met geuren van exotisch fruit als perzik, passievrucht, mango, tonen van bloesem. Een volle, zachte smaak volgt met een fijne afdronk.
Wijnspijs
Heerlijk bij ovengerechten met – of een pannetje – mosselen, witvis of een soufflé, maar ook superfijn bij pasta met zalm. Kip uit de oven ook top. Blijft ook goed staan bij pittig. -
Azienda Agricola DissegnaDissegna Prosecco Millesimato€ 12,50
Wijn
Noord Italië, daar gaat de rijping van druiven er wat koeler aan toe dan in menig ander wijngebied. De Pinot druiven zijn hier als een vis in het water. Dit geldt ook voor de Prosecco. Dissegna is gevestigd in het gebied tussen Friuli en het hart van de Veneto. Antonio stichtte het wijngoed in 1925 en kleinzoon Francesco staat nu aan het roer van een wijngoed dat rode, witte en vief mousserend maakt.
Geur en smaak
Frisse inzet, rijpe peer en bloesem en toch ook wat citrus. Licht filmend in de smaak en zachte mousse.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief, fris bij salades en bij schaal- en schelpdieren. Maar ook heel lekker bij sushi of carpaccio. -
Ca dei FratiCuvée dei Frati Spumante Brut Metodo Classico€ 29,95
Wijn
Lombardije is voor veel mensen wel bij uitstek een vakantiebestemming, maar om de wijnen “lijkt” de regio minder bekend. Als we dan zeggen dat Soave, Bardolino of Valpolicella dan zullen de kerkklokken of bellen wel rinkelen. Veel Soave is van laten we typen… lichte kwaliteit. Druiven worden per zo hoog mogelijke opbrengst van het land gehaald. Hier niet! Ca dei Frati zal ipv gebruikelijke 200 een 30 hectoliter per hectare oogsten. Met zorg in de kelder en rijping erna: Fraaie top kwaliteit in jouw glas.
Geur en smaak
Fijne mousse, subtiele tonen van brioche, biscuit, rijp wit fruit, fijne frisheid en bloesem. En de lengte ……. zeer serieus lang, verfijnd en al die fijne aroma’s komen nogmaals fijn voorbij stuiven.
Wijnspijs
Schelpjes? Kazen, oesters en alle, gave momenten van genot. Wij vierden zowel onze opening op 28 november 2015 als ons lustrum met Cuvée dei Frati. Alleskunner en godendrank, welke mooier is dan menig Champagne. -
Château MandiracChâteau Mandirac Corbières Rouge€ 12,95
Wijn
Droge winden uit de Pyreneeën, zoals de Tramontane, maken dit tot één van de droogste plekken van Frankrijk. Corbières kent een bijzonder lange wijntraditie die terug gaat tot in de romeinse tijd. De druiven groeien hier op rotsige bodems met veelal leisteen. Veelal volrijp te oogsten druiven hebben veel concentratie en in de klassieke wijn komt dat o peen zekere kruidigheid en concentratie te staan in geur en smaak.
Geur en smaak
Veel stuivende geuren als bramen, zwarte bessen, vlezig mondgevoel, piment en peper je tegemoet. Klassieke languedoc met enorm veel kruidigheid als de garrigue in het landschap.
Wijnspijs
Heerlijk bij stevig gebraad en wild. Bijzonder lekker bij hazenpeper, varkenskoteletten en harde kazen. -
Bodegas Dominio de TaresEl Paisano de Tares. Mencia &Co€ 10,95
Wijn
De specialiteit van Bierzo ( noord-west Spanje ) is de Mencia druif. Mits streng in de snoei kun je van dit druivenras gulle, zwoele wijnen maken met en verfijnde smaak. De wijn heet niet voor niets “El paisano de Tares” – wat landgenoot van het wildkruid – betekend. Als je even niet oplet dan groeit de plant als kool en verliest hij zoveel energie dat de smaak in de druiven dun en flauw kan worden. Hier dus een vieve, frisse stijl die best een beetje koel geschonken mag. Hip & happening.
Geur en smaak
Fijn rood fruit, een kleine bite en een kruidje toe. Sappig en spicy. Ontzettend stuivend in de geur met al die rode vruchtjes: De bosaardbeitjes en de frambozen gieren langs je sinussen. Uiteraard o peen fraaie manier. Heerlijk om de wijn gekoeld aan tafel te schenken en schenk ‘m wat ruimte by the way: Groot glas kan geen kwaad.
Wijnspijs
Heerlijk als aperitief, een verkoelend moment in lente of zomer en werkelijk perfect bij de tonijnsteak en wilde zalm. Geniet! -
Salcuta WineryWinemaker’s way Pinot Noir€ 7,00
Wijn
Stefan Vodã ligt in de bosrijke streek Codru. Door de koele omstandig-heden, vergelijkbaar met Noord-Italië, is het hier mogelijk om fraaie wijnen te maken. De Pinot noir dient langzaam te rijpen om er goede wijnen van te kunnen maken. Dat is hier bijzonder goed gelukt.
Geur en smaak
De geur is rijkelijk fruitig met tonen van blauwe bessen en kersen. Tikje kruidig en wat rood fruit maken het palet af. De smaak zet sappig in en het lage tanninegehalte nodigt uit om deze wijn in het warme seizoen en beetje gekoeld in te schenken.
Wijnspijs
Heerlijk bij gevogelte, pasta’s, boeuff bourguignon, gegrilde aubergine en top bij het kaasplateau.