-
Olifantsberg Family VineyardsChenin Blanc€ 12,95
Wijn
Pioniers in deze zuid-afrikaanse regio. Olifantsberg wordt alom geroemd om de klasse en om de spectaculaire viefheid van hun wijnen. Platter (toonaangevende Afrika specialist ) was vooral overtuigd van deze chenin. De nederlandse eigenaar Paul Leeuwerik investeerde in het wijngoed en laat wijngaard-deskundige Elizma Visser op een moment ook los op het wijn maken. De kunde, passie en bevlogenheid spat er sindsdien vanaf.
Geur en smaak
Aroma’s van groene appel, honing, mandarijn en groene kruiden stuiven het glas uit. De smaak start fris maar de filmende smaak blijft gul en een tikkeltje vullend. Rijk en mooi rijp.
Wijnspijs
Fantastisch als aperitief, bij sushi, frisse salades, forel, en ga er mee onderuit in de ligstoel. Ceviche onderweg? Kom maar door. -
Les Pierres ÉcritesCremant de Loire – Les Pierres en Bulles€ 19,95
Wijn
Werkelijk een pareltje. Les Pierres en Bulles is een Cremant uit het dorpje Montlouis aan de Loire en wel één van de meest elegant mogelijke stijl. Gemaakt volgens de Methode Traditionelle, zoals ook Champagne gemaakt wordt. In feite houd dit in dat er twee gistingen op fles hebben plaatsgevonden. Zo krijgt een mousserende wijn een mousse die fijner in de wijn is opgenomen en een fraai geheel is. Proost!
Geur en smaak
Crisp frisse structuur, groene appel, citrus en een mooie cleane smaak. Fijne bubbels op de tong en een opschonende structuur. Wow.
Wijnspijs
Bijzonder fijne Cremant bij oesters en zo clean en strak dat een ceviche perfect combineren zal. Ook perfect als aperitief en om het palet mee op te schonen bij de spoom. -
Chriss en Andres MullineuxKloofstreet – Old Vine – Chenin€ 15,95
Wijn
Andrea en Chriss bewijzen zich al jaren tot de top 10 van beste wineries van Zuid Afrika te behoren. Hun consistente kwaliteitsniveau is spoton en zal niet van ‘t pad wijken. Chenin blanc is in de Loire al een druif om je wijnglas bij af te likken, maar hier kan de topwijngaardenier er ook wat van. Subtiliteit, fijne, ranke zuren, waardoor de lengte een fenomeen is. Fraaie tonen van appel en peer met een scala aan subtiele tonen van sinaasappelschil, perzik, mineralige tonen en wat kruidigs.
Geur en smaak
Subtiliteit, fijne, ranke zuren, waardoor de lengte een fenomeen is. Fraaie tonen van appel en peer met een scala aan subtiele tonen van sinaasappelschil, perzik, mineralige tonen en wat kruidigs.
Wijnspijs
Fantastisch bij visgerechten, waaronder ook gebonden vissoep en coquille van de grill en hoe lekker bij pasta al vongole en gerechten met kalfsvlees met romige sauzen. Enjoy!