-
Glen Carlou VineyardsGlen Carlou – Select Cabernet Sauvignon€ 19,95
Wijn
Koning Cabernet kan er wat van in de Haut Medoc ( Bordeaux ), maar is uit een exotischer regio, zoals uit de Zuid Afrikaanse wijngaarden duidelijk ook niet verkeerd. Glen Carlou houdt er wel klassieke wijnbouw en vinificatie-technieken op na, zoals een vroege pluk om een klassieke smaakstructuur in de wijn te verkrijgen en behouden.
Geur en smaak
Heerlijk bij ligstoel, fijne avond met goed gezelschap, maar uitstekend en bijzonder bij eendenborst, krachtige stoofgerechten met kruiderij, bij braai, hertenbiefstuk, pepersteak en harde kazen.
Wijnspijs
Flink tof bij gebakken zalm, kalkoen uit de oven en kazen. -
Santo Isildro de PegõesRovisco Pais Reserva Tinto€ 7,00
Wijn
Iets ten zuid-oosten van Lissabon vinden we de regio Setúbal. Hier is sinds 1958 de coöperatie San Isidro de Pegões gevestigd. Toen schonk biermagnaat Jose Rovisco Pais zijn 2900 hectare land aan de staat. De regering stelde op haar beurt grote stukken land ter beschikking aan landarbeiders en liet er een groot areaal druivenranken aanplanten. De krachtpatser van de Rovisco Pais – Serie: De Reserva Tinto. Door de rijping op vaten, dus contact met eikenhout kreeg deze stoere rakker een kruidig, stevig gevuld en zwoel karakter.
Geur en smaak
Door de rijping op vaten, dus contact met eikenhout kreeg deze stoere rakker een kruidig, stevig gevuld en zwoel karakter. In de geur rijpe zwarte kersen en gestoofd fruit.
Wijnspijs
Heerlijk bij rijke gerechten, maar zo op zichzelf al een feestje. Enjoy !! -
Casca WinesCabo da Roca Tinto€ 7,95
Wijn
Een zwoele, zachte blend uit Portugal. Setubal is landinwaarts gelegen ten opzichte van Lissabon. Hier staan diverse druivenrassen aangeplant: Het sap en fruit komt van de Aragonez ( lokale naam voor Tempranillo ). Dan is hier de Castelão het lokale visitekaartje. De bijnaam is Periquita, wat papegaai betekent. De rijpende tros zou diens vorm hebben.
Geur en smaak
De smaak: Zwoele geuren van gedroogd fruit als pruim, vijd, dadel met een beetje een portneusje, zonder zoet en heftige tannine. Subtiel, zacht en een pleaser.
Wijnspijs
Heerlijk bij de grill, BBQ en andere feestjes in en buiten het wijnglas. Een heerlijke aanwinst!! -
Bodega Casas de MoyaJustina de Moya – Bobal€ 9,75
Wijn
Spanje is Tempranillo wat de klok slaat. Althans.. bekend bij menig, maar #2 is de Bobal bij de blauwe druiven. Vooral in Valencia Hét druivenras. Body, bite en business. Nog een B.. Biologische wijnbouw. Justina is afkomstig van hooggelegen wijngaarden ( 850 M. boven zee ). Lage oogstrendementen van Bobal met in de blend bekende druivenrassen voor de “pep” werkt uit tot een fraaie wijn met een bescheiden houttoets door 4 maanden rijping op eiken vaten.
Geur en smaak
Zo zo de rijpe amarenekersen vliegen zo de neus in. Veel rijp fruit, rijpe aardbeitjes en die kruidige toasttonen komen elkaar tegen met een stevige smaak en gulle lengte.
Wijnspijs
Top bij tapas, pasta’s en de 1ste BBQ, of allicht de laatste van het seizoen. Maakt niet uit. Klassieke combinatie bij lamsvlees trouwens. -
Sierra NobleSierra Noble Cabernet Sauvignon€ 6,95
Wijn
Je vind de Cabernet tegenwoordig bijna in ieder wijn producerend land. Soms een beetje eenheidsworst, maar in Bordeaux de Koning der druiven. In veel wijngaarden staat hij terecht te pronken. Zo ook hier in Chili: Het ras rijpt laat en kan de vele zonneuren prima verwerken tot het geven van smaakvolle vruchten. Deze “Cab Sav” rijpte op RVS vaten om het fruit vast te houden. Smakelijk, puur en gul.
Geur en smaak
Na het zien van de paarse kleur knalt het cassisfruit en een lichte kruidige geur je tegemoet. Soepel en wat romigs. Power en ook een charmeur.
Wijnspijs
Heerlijk bij de borrel, tapas en stevig genoeg voor bij wild en de kaasplank -
Apothic DarkApothic Dark California Blend€ 12,50
Wijn
HalloWINE staat eens per jaar tegen de deur aan te schurken. Daar hoort een gruwelijk glas wijn bij. Hypermodern gemaakt, zodat niemand over wrange tannine heen kan vallen en barstens vol fruit. Voor ieder die spierballen gewend is. Na onze “Passi Reali” uit Italië een ware troonopvolger. Om de dieprode tranen van je glas af te likken.
Geur en smaak
In de geur raak je bedwelmd door rijk-rijpe geuren van zwart fruit, chocolade, mokka, vanille en subtiele kruidigheid. In de smaak barstensvol fruit met zachte tannine en tonen als pruimen, cacao en vanille.
Wijnspijs
Gruwelijk lekker bij Ree biefstuk, eendenborst en kip marbella. En tof voor de volhardende tuinzitters in vroege lente of nazomer, waarbij je een fijn opwarmertje beleefd. Santé -
Cantina TudernumLe Lucrezie – Sangiovese€ 8,00
Wijn
Gaat er een lampje branden als we Sangiovese noemen? Veel liefhebbers zullen geen actieve herinnering paraat hebben. Zeggen we het “Merk” Chianti…. ( wijn uit Toscane en van Sangiovese wijnen vervaardigd ) dan zal er menig ohja klinken. Geeft niet, de druif is hier gewoon minder beroemd dan de old-school wijnregio
Geur en smaak
Sangiovese geeft kruidige neusjes en zowel donker als rood fruit. Iets van olijven, iets pittigs, maar bovenal sap en weinig stroefheid van tannine. Een klein bittertje wel. Da’s lekker aan tafel.
Wijnspijs
Le Lucrezie leent zich dus graag bij tapas en hapas, maar ook perfecte borrelwijn sowieso. Lasagne, pasta Bolognese? Topcombi -
Weingut BurggartenDrei Brüder€ 15,75
Wijn
Dat Spätburgunder, als in laat rijpe Bourgondiër de Duitse nasynchroni-satie van Pinot Noir is wist je allicht. En anders nu. .. dat je wist dat er dan ook nog een Frühburgunder bestond acht ik kleiner in kans. Samen maken ze een sappige en toch ook gulle, kruidige wijn met een paar trossen Cabernet ook nog body extra.
Geur en smaak
Jammige neus met frambozen en aarbei, Zwoel fruit, sappige inzet en gulle smaak met laurier en andere kruiderij en toch ook fris.
Wijnspijs
Heerlijk bij gevogelte, stoof, Boeuff Bourguignon en zo fijn in hangmat of ligstoel. Dank voor het genieten van deze wijn namens de bewoners van de Ahr, dit jaar rampplek #neerslag. -
Hess WineriesSelect – Cabernet Sauvignon€ 19,95
Wijn
Powerhouse Cabernet Sauvignon in tha house. Dan niet alleen maar geweld, maar ware souplesse en fraaie vulling met een geweldige structuur en lengte. Daar gaat een goede opvoeding aan vooraf natuurlijk: Druiven geteeld op Mount Veeder die de koele ochtend mist ervaren om zo geleidelijk als mogelijk te rijpen, zodat allerlei fijne nuances en aromatische stoffen in de druiven terecht komen en vooral: blijven.
Geur en smaak
Diep paarsrode kleur en rijke geuren van kratten vol cassis, tikje mint en een kruiderij om U tegen te zeggen. Sap, vief, gul en killerbody
Wijnspijs
Heerlijk bij serious steak, herten-biefstuk, gourmet en stoof. Enjoy ! -
Grangehurst WineryDaylea Red€ 12,95
Wijn
Daylea is een volgens oerouderwetse tradities tot stand gekomen oerwijn. Doel: Toegankelijke wijn voor Daily use, maar volgens klassieke normen vervaardigd. Deze 2011 is op rijpe leeftijd op de markt losgelaten, want is immers nu mooi in balans en klaar om de liefhebber haar/zijn papillen te verwennen. Kies er een mooie dag voor en deze klassieke Bordeaux mix + Shiraz/Syrah voert je terug naar classy en voort naar verse momenten
Geur en smaak
Zwarte bessen en pruim in de geur. Ceder, vanille, sigaar en mint in de geur. De smaak zet rond in, waarna vlezig, stevig en lang. Fraaie klasse.
Wijnspijs
Perfect bij stevige kost en relaxte borrels met pittige praat en happen -
Herdade de Monte da PeceguinaMonte da Peceguina€ 18,50
Wijn
Na een indrukwekkende start van een aantal winkels in zuid Portugal komen broers Paulo en João Soares tot de start van hun ultieme droom. Ze kopen in 2000 een verlaten landgoed in Alentejo en planten hun eerste 15 hectare wijngaard aan. De geboren wijnhoeve ( Herdade ) zou aan de top van Portugese wijn-bouw gaan behoren en kent 20 jaar later een prachtig scala aan wijnen.
Geur en smaak
Robijnrode kleur met een fraaie, open geur met rijpe amarenenkers, kruidnagel, vanille en kaneel. Rijp zwart fruit en wat chocolade. Fluwelen tannine in de smaak
Wijnspijs
Top bij eend of ander klein wild & bessenjus of een chutney. Mnom…